HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başörtülü ilk ders

Öğretmenler derslerine başörtüsüyle girmeye başladı.

Başörtülü ilk ders

Kamuda başörtüsü yasağının, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle kaldırılmasının ardından öğretmenler de derslerine başörtüsüyle girmeye başladı.

Merkez Muratpaşa ilçesindeki Yavuz Selim Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Gülderen Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtülü şekilde derse girebildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. 16 yıllık öğretmenlik hayatının en değerli gününü yaşadığını dile getiren Gültekin, başörtüyü yaşam tarzı olarak benimsemiş insanlar için çok anlamlı bir günü yaşadıklarını kaydetti. Yadırganmadan ve kimsenin bakan gözleri olmadan rahat bir şekilde okula gelmenin çok güzel olduğunu ifade eden Gültekin, "Kendimi çok özgür hissediyorum. Okula girerken başörtümü çıkartmamak ve okul bitişinde yeniden takmak zorunda kalmamak büyük nimetmiş. Başörtümü taktığım zaman da çıkardığım zaman da aynı insanım.

Öz güvenim yerine geldi. Öğretmenliği daha bir keyifle yapar hale geldim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.Yasağın kalkmasıyla kadınların arasındaki eşitsizliğin de ortadan kalktığını vurgulayan Gültekin, şöyle konuştu:"Başörtüsünün arkasına gizlenen bir eşitsizlik vardı. Tek bir kadın anlayışı vardı. Nizamiye gibi bir konumda çalışıyorduk. Eşit hizmet veremiyor ve alamıyorduk. Doğal insanlık hakkımız engellenmişti. Yıllardır ertelenen bir hakkı elde etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." (AA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler