HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Başbakan'dan TEOG açıklaması

Öğrencilerin merakla beklediği TEOG yerine gelecek yeni sistem hakkında merak edilenler yanıt bulmaya başladı. Başbakan Binali Yıldırım bir soru üzerine son dakika yaptığı açıklamada, Her sınıfta yazılı sınav olacak. Biri de merkezi olacak" açıklamasını yaptı."

TEOG sorusu üzerine Yıldırım, "TEOG'la ilgili gerekli açıklamaları yaptık, detayları çalışılıyor. Sınavsız öğrenci olur mu? Yazılı sınavlar her sınıfta olacak, o sınavlardan birisi de merkezi sistemde olacak, hepsi bu. (Dershaneler olacak mı) Okulda okunan sınavlardan bir tanesi soru havuzunda merkezi şekilde olacak. Hepsinin detayı çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde açıklanır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da geçtiğimiz günlerde canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bazı okullar notları şişiriyor eleştirileri vardı. Yeni sistem bu sakıncaları kaldıracak bir sistem. Çalışmalardan biri her lisenin kendi sınavını yapması, soruları okuldaki öğretmenler hazırlayacak." demişti.

Yılmaz'ın açıklaması şöyleydi;

11 bin 57 okulumuz var. Çalışma yaptık, bir tanesi her lisenin kendi sınavını yapması. İsteyen okullar başka okulların sınav sonuçlarını kullanabilecek. Bu olabilir. Fakat bunun da sakıncaları var. Sınavların çakışmayacağı bir takvim bulabilmek hemen hemen imkansız. Çok fazla soru hazırlanacağı için hatalı soru ihtimali fazla. Bir de her okul kendi sınavını yaptı, diyelim ki Van'da sınavı kazandı. Göç ettiğinde yeni okulu onu alacak mı, liseler arasında değerlendirme farklılığı olabilirdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler