HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte E-okul boş kontenjan listesi...

TEOG nakil işlemleri bugün başlıyor. TEOG tercih sonuçları açıklandıktan sonra ilk nakil başvuruları bugün itibariyle başladı. Öğrenciler ve velileri, 1. yerleştirmeye esas nakil başvurularını MEB tarafından açıklanan boş kontenjanlara göre bugünden itibaren yapacaklar. Peki TEOG nakil başvurusu nasıl yapılır? Nakil başvurusu nereden yapılacak? TEOG nakil başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? Nakil başvuru tarihleri nedir?

TEOG nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte E-okul boş kontenjan listesi...

TEOG 1. nakil işlemleri başvuruları bugün başladı. 14-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek TEOG nakil işlemleri için 3 tercih yapılabilecek. TEOG tercih sonuçları açıklanmasından sonra, tercih yaptıkları yerlere yerleşemeyenler veya yerleştikleri yerleri değiştirmek isteyenler, TEOG nakil başvuruları süresince tercihleri yaparak okul müdürlüklerine onaylatmak zorundalar. Peki TEOG nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır? TEOG nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG tercih sonuçlarını ilanı ile birlikte nakil başvuru tarihlerini, nasıl, nereden yapılacağını açıkladı. TEOG nakil başvuruları, üç dönem üzerinden yapılacak. Bu dönemler, 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yapılması gerekiyor. TEOG nakil başvuruları e-okul üzerinde yapılacak. Öğrenci ve velileri, nakil için 3 tercihte bulunabilecek. TEOG nakil başvurularının tamamlanması, okul müdürlüğü tarafından onaylanması ile gerçekleşecek. TEOG nakil başvuruları için aşağıdaki linkten boş kontenjanları kontrol edebilirsiniz.

OKUL BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUAN BİLGİLERİ için tıklayınız

TEOG NAKİL İŞLEMLER BAŞVURU TARİHLERİ

Öğrencilerin 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri, yerleştirmeye esas nakil başvurularının, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabileceği kaydedilen açıklamada, "Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacaktır.

TEOG NAKİL BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

TEOG nakil başvuruları ilk dönemi bugün başladı. 14 Ağustos Pazartesi'den 18 Ağustos Cuma günü saat 17.00'a kadar yapılabilecek TEOG nakil başvuruları, E-okul üzerinden gerçekleştiriliyor. Daha sonra okul müdürü tarafından onaylanması gerekiyor. TEOG yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise sırasıyla 18 Ağustos, 25 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde açıklanacak. TEOG nakil başvuru sonuçlarına "teog2017.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler