HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013'te bunlar başımızı döndürdü!

Trilyonlar su gibi aktı

2013'te bunlar başımızı döndürdü!

TELEVİZYON TELEVİZYON OLMAKTAN ÇIKTI!
Yeni nesil televizyonlar sadece tasarımlarıyla değil giderek yükselen teknolojik nitelikleriyle de dikkatleri çekiyor.


Gerek ses ve gerekse görüntü bakımından her geçen gün mükemmele biraz daha yaklaşan televizyonlar artık geleneksel kalıpların çok ötesine geçti. İçeriklerin çoğunlukla doğrudan internet üzerinden alındığı yeni televizyon teknolojilerinde seçenekler de çok.


Bu arada yeni nesil televizyonların ‘televizyon’ özellikleri her geçen gün sürekli arka plana kayarken eğlence ve iletişim merkezi olma özellikleri giderek daha öne çıkıyor.


İnternet bağlantısı yardımıyla hemen her türlü bilgi ve veriyi ekrana taşıyabilen televizyonlar görüntülü telefon video konferansı, müzik, sesli kitap, sınırsız haber içeriği ve hatta kendi içeriğinizi üretip internete yerleştirme fırsatı bile tanıyor.


Bu aksesuvarlar süs değil onların gözü kulağı var
Teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketler tasarım konusunda sınır tanımıyor. Günlük kullanıma yönelik araçlarla kendilerini sınırlamayan üreticiler kıyafet ve aksesuvarlara da el attı.


Akıllı cep telefonlarının niteliklerini taşıyan kol saatleri, akıllı gözlükler, sporcu bilezikleri, temel vücut fonksiyonlarını izleyen küpe veya yüzükler bu tasarımlar arasında öne çıkan ilk örnekler oldu.


Bunlar ilk etapta eğlenceye yönelik ürünler gibi görünse de kullanıcılara yönelik toplanan bilgiler pek çok şirket için altın değeri taşıyor. Bu bilgiler ışığında geliştirilen yeni ürünler ise sektörün büyük bir hızla gelişmesini sağlıyor.


Piyasaya yeni çıkmış veya tasarlanma aşamasında olduğu için henüz geniş kitlelere yayılamayan bu cihazların 2014’le birlikte yükselişe geçmesi bekleniyor.


Mobil baş döndürecek
1990’lı yıllarla birlikte tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan mobil teknoloji baş döndürücü hızla gelişmeye devam ediyor.


Toplam sayı bakımından masaüstü bilgisayarları geride bırakan bu cihazlar teknoloji dünyasının en hızlı gelişen kolu olarak dikkatleri çekiyor. Özellikle günlük hayata yönelik uygulamalar ön plana çıkarken sesli komut özellekleri ağırlık kazanacak.


Otomobillerin bir uçmadığı kaldı
Otomobiller tüketim dünyasının en gözde ürünleri sırlamasında tartışmasız olarak ilk sıradaki yerini koruyor.


Otomobiller değişen teknolojik gelişmelerin dışında kalması elbette beklenemez. Hibrit otolar, elektrikli otolar, çok daha az tüketen otolar derken artık tamamen dijital dünyayla kaynaşmış otomobillere doğru hızla ilerliyoruz.


Tüm otomobil üreticileri tüketicilerin ev ve iş hayatlarında kullandıkları mobil teknolojileri otomobillere de adapte edebilmek için milyarlarca dolarlık araştırma harcaması yapıyor.


Ulaşılması çalışılan teknolojik hedef ise araçların insanlardan bağımsız kendi aralarında haberleşerek hareket edebilmelerini sağlayabilmek.


3D yazıcılar üretim için geliyor
Üç boyutlu (3D) yazıcılar geçen yılın en ilgi çekici ürünlerinin başında geliyor. Bu yıl ise bazı ürünlerin birim fiyatının 500 doların altına inmesiyle birlikte geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.


Ekonomi çevreleri pek çok farklı ürünün evde üretilmesine fırsat tanıyan yeni teknolojinin üretim alanında yeni bir devrimi de beraberinde getireceğini öngörüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler