HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad'ın 'son kalesi' düştü

Esad yönetiminin Halep'in kuzeyindeki 'son kalesi' olarak adlandırılan ve...

Esad'ın 'son kalesi' düştü

Esad yönetiminin Halep'in kuzeyindeki 'son kalesi' olarak adlandırılan ve 9 aylık kuşatma sonrası muhaliflerin eline geçen havaalanında, tahrip olmuş 45 tank ve 25 helikopter ile çok miktarda mühimmat var.


Söz konusu tanklardan 15'inin kullanılabilir olduğu belirtildi.


Muhaliflerin 300 civarında kayıp verdiği bildirilen çatışmanın izlerinin durduğu havaalanında, çok sayıda askeri araç da tahrip edildi. Havaalanının çevresindeki yol ve evlerde çatışmaların izleri görülüyor.


Türkiye sınırına yakın bölgede bulunan ve son 3 ayda yoğunlaşan saldırılar sonucunda ele geçirilen havaalanındaki Esad birliklerine yiyecek, cephane ve diğer yardımların atıldığı paraşüte bağlanmış variller de dikkati çekiyor.


Kontrolü sağlanan askeri havaalanının stratejik önem taşıdığı vurgulanıyor.


Minniğ Askeri Havalanı'na operasyon düzenleyen cephenin komutanı Ebu Hamza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in kuzeyindeki önemli askeri alanı ele geçirerek, rejime büyük bir darbe indirdiklerini ifade etti.


Havaalanının alınmasıyla bölge halkının "Derin bir nefes aldığını" dile getiren Ebu Hamza, böylece yapılan yardımların da ülkenin iç kesimlerine rahatlıkla ulaştırıldığını kaydetti.







          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler