HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mucize gibi..

Teyzesinin suni teneffüsü hayata döndürdüğü solunum problemi bulunan ve nefesi kesilen bebeğin son durumunun iyi olduğu açıklandı.

Mucize gibi..

Teyzesinin suni teneffüsü hayata döndürdüğü solunum problemi bulunan ve nefesi kesilen bebeğin son durumunun iyi olduğu açıklandı.


ABD'nin Miami kentinde 5 aylık yeğeni Sebastian'ın nefes almayı kesmesinin ardından otoyolda hayatını kurtarmaya çalışan teyze Pamela Rauseo, yaşadıklarını anlattı.


Annesi işteyken düzenli olarak yeğenine baktığını belirten Rauseo, bebeği evine bırakmak için çıktığı yolda, arabanın içinde ani bir sessizliğin yaşandığını söyledi.

Dail Mail'in haberine göre, yeğeninin beklenenden erken doğduğunu ve solunumla ilgili problemler yaşadığını belirten Rauseo, "Arabayı 836 Dolphin otoyolunda sürüyordum ve yeğenim de ağlıyordu. Araba hareket halinde olsa bile her zaman ağlar. Trafik yüzünden bir süre durmak zorunda kaldım ve aniden ağlamayı kesti. Arabada sessizlik hakim oldu. Bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım" dedi.


Paniğe kapıldığını açıklayan Rauseo, arabayı kenara çekme kararı verdiğini, ancak bebeğin arabadaki konumu yüzünden aynalardan yeğenini göremediğini belirterek, "Arabanın yan tarafındaydı ancak nefes alıp, alamadığını bile göremedim" diye konuştu. Arabasını park eden teyze, arka kapıyı açmak için hızla hareket etti.

Arabanın arkasına ulaştığında içgüdülerinin doğru çıktığını belirten Rauseo, "Bütün rengini kaybetmişti ve tamamen gevşemişti. Çok korkutucuydu" dedi.


Bebeği arabanın dışına çıkartan ve suni teneffüs uygulamak için yere yatıran teyze Rauseo, beş aylık bebeğe yardım etmek için narin hareketlerde bulunmasının farkına vardığını söyleyerek, "Ne yapmam gerektiğini nasıl hatırladığımı bilmiyorum. Ancak ölmesini izleyemeyeceğimi biliyordum. Yardım için bağırmaya başladım. Ancak çoğu insan beş aylık bir bebeğe nasıl suni teneffüs yapılacağını bilmiyor" diye açıkladı.


Rauseo, trafik sıkışıklığında yardım çığlıklarını duyan bir polis memuru ve iki itfaiyecinin, bebeğin yanına koştuğunu söyledi.


Olay yerinde şans eseri bulunan Pulitzer ödüllü foto muhabir Al Diaz, dramatik anları fotoğraflamadan önce ambulansı aradığını söyledi.

Diaz'ın aramasından kısa süre sonra olay yerine gelen Polis memuru Amauris Bastidas, teyze Rauseo'nun iki kez yeğeninin nefes almasını sağladığını ancak bebeğin nefes almayı yine kestiğini açıkladı.


Polis memurları ve itfaiyecilerden oluşan kurtarma ekibi, ambulans olay yerine gelinceye kadar bebeğin nefes almasını sağladıklarını belirttiler. Rauseo, etraftaki insanların yardıma koşarak yeğeninin hayatını kurtardıklarını ve onlara minnettar olduğunu belirtti.


Bebek Sebestian'ın şu anda hastanede tutulduğu ve birkaç testten geçtiği belirtildi. Hemşire olduğunu belirten bebeğin annesi Paola Vargas, oğlunun neden nefes almayı bıraktığını anlamaya çalıştığını söyledi.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler