HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mutlu olmanın 8 yolu

Farklı milletlerden bilim adamlarının yaptığı 13 araştırmada, mutlu olmak için 8 basit öneride bulunuldu.

Mutlu olmanın 8 yolu

Farklı milletlerden bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda, mutlu olmanın, 8 yöntemi uygulamaktan geçtiği ifade edildi. İşte o 8 yöntem.

Farklı milletlerden bilim adamlarının yaptığı 13 araştırmada, mutlu olmak için 8 basit öneride bulunuldu.


**'Gece 6 saatten fazla uyuyun'

**

Araştırmacılar, gece 6 saatten fazla uyuyan (ortalama 6 saat 15 dakika) yetişkinlerin güne iyi başladığıne belirtti. Çocuklara ve gençlere ise 8 saat uyumaları önerildi.


Araştırmacılar, 'Psychological Bulletin' dergisinde yayımlanan araştırmada 'mutluluğun reçetesini' yazdı.


'Hedefleriniz olsun'

Uzun ya da kısa vadeli hedefi olanların üzüntüden daha kolay sıyrıldığı, hedeflerin hayata anlam kattığı ve çevreyle ilişkilerin daha sıkı olmasına katkıda bulunduğu vurgulandı.


'Hayatınızda daha çok mavi olsun'

Mavi rengin kişinin kendine güvenini artırdığını ve stresi azalttığını belirten bilim adamları, bu durumun da mutlulukta önemli rol oynadığına dikkati çekti.


'Yeniliklere açık olun'

Yeni deneyimlere açık olan kişilerin daha mutlu olduğunu belirten bilim adamları, yeni şeyler öğrenmenin beyni ve merak duygusunu harekete geçirdiğini de belirledi.


'Sabırlı olun'

Mutluluğun beklemekten geçtiğini vurgulayan bilim adamları, güzel anların değerini daha iyi anlayabilmek için sabırlı olunması gerektiğini belirtti.


'Başkalarına yardım edin'

Hediye alanlar, parasal yardımda bulunanlar ya da hayır işleri yapanların mutlu ettikleri için daha mutlu oldukları vurgulandı.


'İyi arkadaşlar edinin'

Sosyal ilişkilerin mutluluk için önemli olduğunu belirten bilim adamları, sağlam arkadaş ilişkileri kuranların daha mutlu olduğuna vurgu yaptı.


'Sevin'

Araştırmacılar sevgi, aşk ve hayatı bir başkasıyla paylaşmanın da mutlulukta büyük rol oynadığını ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler