HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim sakin bir gece geçirdi

Taksim Meydanı dün akşama sakin başladı, yeni güne de sakin girdi...

Taksim sakin bir gece geçirdi
Özellikle Başbakan Erdoğan'ın "bu işi 24 saat içinde halledin" sözleri üzerinde Gezi Parkı ve Taksim Meydanı akşama gergin başladı. Taksim Meydanı yine kalabalık halk kitlesine ev sahipliği yaptı. Akşam meydanda polis de vardı. Ancak, herhangi bir müdahale ve çatışma yaşanmadı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Gezi Parkı heyetinin Başbakan Erdoğan'la görüşmesi sona erdi. Merakla beklenen görüşmeden çıkan "referanduma gidilebilir" açıklamalarına Gezi Parkı'ndan gelen ilk tepkiler, "Referandum istemiyoruz" şeklinde oldu.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-taksim-meydanina-girdi--avukatlar-taksime-yurudu/11993/1686766/)
[ ****](https://www.mynet.com/avrupa-parlamentosunda-erdogana-sert-tepki-110100702256?utm_source=mynet_homepage)
[ ****](https://www.mynet.com/o-polisler-aciga-alindi-110100702264)
[ ****](https://www.mynet.com/ethem-sarisulukun-beyin-olumu-gerceklesti-110100702266)
**GEZİ PARKI HEYETİNDEN İLK AÇIKLAMA**

Toplantı sonrası Gezi Parkı temsilcileri adına akedemisyen İpek Akpınar açıklamada bulundu.Farklı meslek gruplarından oluşan heyetin Gezi Parkıyla ilgili deneyimlerini aktardıklarını dile getiren Akpınar, Gezi Parkı'nın park olarak kalması, şiddetin durması ve sorumlularının soruşturulmasının vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Gezi Parkının bir örnek teşkil etmesini beklediklerini ve umut ettiklerini anlatan Akpınar, kendilerinin vatandaş olarak sorumluluklarının bittiğini ifade etti. Yetkilileri ve sorumluları sağduyuya davet etti. Hükümet tarafından önerilen referandum konusuyla ilgili ise Akpınar, bugün kişisel görüşlerini ifade etmeyeceğini, yarın konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunabileceğini kaydetti.

TANRIKULU: 'BİR MÜDAHALE OLMAMASI İÇİN BURDAYIZ'

Öte yandan Gezi Parkı eylemcileriyle parkta bekleyişini sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, sadece dayanışma için Taksim'de bulunduklarını, kimsenin kavgaya niyeti olmadığını söyledi. Tanrıkulu, "Başbakan'a, milletvekillerine sesleniyoruz, bu akşam bir müdahale olmaması için biz buradayız. Siyasi kimliğimizle değil, yurttaş kimliğimizle burdayız. Buradaki arkadaşlarımızla sabaha kadar bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

**AVUKATLAR DA MEYDANA YÜRÜYÜŞE GEÇTİ**
Gezi eylemcilerinden 49 avukatın dün Çağlayan’daki Adalet Sarayı girişinde yaka paça gözaltına alınmasına barolardan da yargıdan da tepki yağdı. Galatasaray Lisesi'nin önünde toplanan çoğunluğu avukat 1500 kişilik grup, olayları protesto etmek için İstiklal caddesinden Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Avukatlar, "Her yer Taksim, Her yer Direniş, Polis Terörüne Son" pankartla İstiklal Caddesinde yürüyüşe geçerek Taksim Meydanı'na ulaştı. Meydanın girişinde 2 TOMA bekletildiği, polislerin gaz maskelerini taktığı ve müdahale için hazır beklediği dikkat çekti.
![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1372062/640xauto.jpg)

Bugün öğleden sonra Habertürk yayınına katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'ndaki protestoculara seslenerek şunları söyledi:
**'KENDİ RIZALARIYLA EYLEMİ BİTİRMELERİNİ BEKLİYORUZ'**
"Gezi Parkı'nda bulunanların risk oluşturduklarını ifade ediyorum. O yüzden yapmaları gereken bu alandan çekilmek, oradan ayrılmaktır. Ortada bir risk var. Bu riski herkesin satın alması ve değerlendirmesi gerekir. Artık bu noktadan sonra kendilerini de sıkıntıya sokarlar. Gezi Parkı'ndan 4'te bir oranında insanlar ayrıldı, çatışma alanından uzaklaşmayı tercih ettiler. Hala bir miktar bekleyenler var. Onların da kendi rızalarıyla eylemi bitirmelerini bekliyoruz.

Bizimle çatışan grupların taraftarı olan kişiler şu an Gezi Parkı'ndaki gençlerin arasında. Geceleri onlarla birlikte yatan bu tür provokatif grupların marjinal yapıları gençlerin aralarında. Dolayısıyla bir an önce orayı boşaltmaları gerekir. Her an sıkıntı yaşanabilecek böyle bir ortamdan ayrılmalılardır. Artık kendileri için de güvenlik noktasında ciddi provokatif risk oluşturan durumu normalleştirmek, orayı terketmek.. Aileler çocuklarını ordan almalılar. Artık bu alandan ayrılmalılar"

[Taksim Gezi Parkı Olayları](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki) | [](http://haber.mynet.com/kategori/geziparki)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler