HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanı Soylu açıkladı! O hain elimizde

Mardin’in Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanan ve PKK'lı teröristlerin hain planı sonucu şehit edilen Muhammed Fatih Safitürk'ün katili yakalandı. Safitürk 11 Kasım 2016 tarihinde şehit olmuştu.

Mardin’in Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanan ve PKK'lı teröristlerin hain planı sonucu şehit edilen Muhammed Fatih Safitürk'ün kanı katili yakalandı.

BAKAN DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muhammed Fatih Safitürk cinayetinin planlayıcısının yakalandığını duyurdu. Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Muhammet Fatih Safitürk Sana borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak bil ki katliamını planlayanı aldık. Elimizde... Sağolun arkadaşlar" dedi.

NE OLMUŞTU?

Mardin'in Derik İlçesi Hükümet Konağı'nda 10 Kasım 2016 tarihinde PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede bir gün sonra şehit olmuştu.

SON BİR HAFTADA 57 TERÖRİST

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda; 57 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son bir hafta içerisinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde 311 operasyon gerçekleştirildi.

TSK'nın hava ve kara unsurlarınca yapılan operasyonlarda, örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla 551 kişi gözaltına alındı. Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda; 46'sı ölü, 1'i teslim, 10'u sağ olmak üzere toplam 57 terörist etkisiz hale getirildi.

DEAŞ İLE İRTİBATLI OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN BİN 210 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında, sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 11 kişi gözaltına alındı. Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında, DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 42 kişi gözaltına alındı. FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında ise FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen bin 210 kişi gözaltına alındı.


En Çok Aranan Haberler