HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEB, Şubat ayı aday öğretmenlerin atama sonuçlarını açıkladı

Şubat 2016 öğretmen ataması sonuçları belli oldu. Binlerce öğretmen adayının sabırsızlıkla beklediği aday öğretmenlerin atama sonuçları da kısa sürede açıklandı.

MEB, Şubat ayı aday öğretmenlerin atama sonuçlarını açıkladı

Türkiye'nin her bölgesindeki öğretmen ihtiyaçları gözetilerek belirlenen 2016 Şubat atamalarında beklenen gün geli çattı, sonuçlar açıklandı. İlk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve millî sporcuların ataması kapsamında Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda şubat ataması yapılmaya başlandı. Atanacak 30 bin öğretmen için başvurular 2 Şubat'ta başlayıp 8 Şubat'ta sona erdi. 2016 Şubat ataması sonuçları ise bugün itibariyle belli olmaya başladı. Öğretmen adaylarının sabırsızlıkla beklediği 2016 Şubat ataması, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve diğer yetkililerin katılımıyla MEB Şura Salonu'nda törenle gerçekleştirildi. Kura numarasına göre belirlenen sonuçlarda atama sevinci yaşayan adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak yaşadı. Atama sevinci yaşayan ve göz yaşlarını tutamayan bazı öğretmenler ise sonucu yakınlarına cep telefonuyla bildirdi. Salona giremeyen adayların töreni izleyebilmeleri için bina dışında dev ekran kuruldu.

Öğretmenlerin sevincini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,2016 Şubat atamasıyla birlikte 30 bin öğretmen ile birlikte Türkiye'deki öğretmen sayısının 923 bin 133'e ulaştığını söyledi. Erdoğan, gelecek dönemde yapılacak 90 bin öğretmen atamasıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağını dile getirdi.

ATAMA SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Şubat atama başvuruları gibi sonuçlara da elektronik ortam üzerinden ulaşılabilecek. Adaylar, meb.gov.tr adresinden MEBBİS'E giriş yaparak atama sonuçlarını öğrenecekler.

ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı 30 bin öğretmenin atama belgeleri ile ilgili açıklamada bulundu.MEB'den yapılan açıklama ise şöyle:

10 Şubat 2016 tarihinde öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Ancak aday öğretmen olarak atananların göreve başlamalarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Aday öğretmen olarak atananlar;

a) 10 Şubat 2016 tarihinde eğitim kurumlarına atananlar görevine başlamayacaktır.

b) 15-18 Şubat 2016 tarihleri arasında ikinci aşamada yetiştirilmek üzere il tercihinde bulunacaktır.

c) İkinci aşamaya başvuru yapanların 19 Şubat 2016 tarihinde il emrine atamaları gerçekleştirilecektir.

d) İl emrine atamaları yapılan öğretmenlerin görev yerleri il milli eğitim müdürlüklerince 25 Şubat 2016 tarihine kadar belirlenecek ve bu belirlemelerden sonra en kısa sürede aday öğretmenler görevlerine başlayabilecektir.

e) Aday öğretmenler yetiştirilmek üzere atandıkları illere göreve başlamaya ilişkin belgeleri ibraz edeceklerdir.

2016 ŞUBAT ATAMASI SÜREÇLERİ

Atamalar; "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı yapılıyor. Adaylar kendi durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki "Elektronik Başvuru Formunu" kullanıyor. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat'ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yaptı, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecekler.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak. Atamalar, 11 Şubat'ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.

2016 ŞUBAT ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI

Bakanlığın internet sayfasından yayınlanan duyuruya 2016 Şubat ataması branş dağılımında en fazla şu alanlarda atama olacak: Bilişim Teknolojilerin (1208), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2818),Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri (1406), İlköğretim Matematik Öğretmenliği (2014), İngilizce ( 3124), Matematik (1052), Okul Öncesi (1830), Rehberlik (1620), Sınıf öğretmenliği (3292), Türk Dili ve Edebiyatı (1050), Türkçe öğretmenliği (1511)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler