HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmen ataması sonuçları açıklandı, 30 bin kadroya alındı

Öğretmen ataması sonuçları belli oldu. MEB Şura Salonu'nda yapılan 2016 öğretmen ataması sonuçlarının ardından 30 bin öğretmen adayı kadroya alındı. İşte öğretmen ataması sonuçlarının detayları...

Öğretmen ataması sonuçları açıklandı, 30 bin kadroya alındı

Şubat ayı öğretmen adayları tarafından heyecanla bekleniyordu. Şubat ayının gelmesiyle birlikte öğretmenlerin heyecanı daha da arttı. Bunun nedeni, bu ay içerisinde gerçekleştirilecek 30 bin öğretmen ataması sonuçlarının belirlenecek olmasıydı. Öğretmen ataması sonuçlarının gerçekleştirilmesiyle heyecan sona erdi.

30 bin öğretmene kadro verilecek olması, uzun zamandır atanmayı bekleyen öğretmen adaylarını çok sevindirdi. Açıklanan kadrolarda çeşitli branşlara değişik sayılarda kadrolar ayrıldı. İhtiyaç üzerinden hesaplanan kadrolarda, daha fazla ihtiyaç duyulan öğretmen adaylarına daha fazla kadro ayrıldı. Öte yandan bazı kadrolara ise çok az sayıda kontenjan ayrıldı. Bazı bölümlerin kontenjan sayısı ise 1-2 kişi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bugün düzenlenecek törenle 30 bin öğretmen atama sonuçlarını açıkladı. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve diğer yetkililer katıldı. Öğretmen atamaları elektronik ortamda yapıldı. Atamaların gerçekleştirilmesi sonrasında ise adaylar öğretmen ataması sonuçlarını internet üzerinden öğrenebildiler. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.

Öğretmen atamalarında Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler