HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Açılan soruşturmanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Recep Tayyip Erdoğan'a Diktatör bozuntusu ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu'na soruşturma açtı. Soruşturma kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

Açılan soruşturmanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kurultaydaki konuşması soruşturma konusu oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Olağan Kurultayı'ndaki sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruşturma başlattı. Açılan soruşturmanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılan cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret soruşturmasını sert bir şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu, twitter adresinden yaptığı açıklamada ”Hitler’e özenen, halkı kutuplaştıran, ülkeyi yangın yerine çevirmiş birine diktatör bozuntusu değil de barış elçisi mi diyecektim?” dedi.

İŞTE KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMASI

“Hitler’e özenen, halkı kutuplaştıran, ülkeyi yangın yerine çevirmiş birine diktatör bozuntusu değil de barış elçisi mi diyecektim? Savcılara talimat vermek Cumhurbaşkanı’nın işi değildir. Sen anayasayı çiğnedikçe şeref ve namus kavramını sana hatırlatmaya devam edeceğim. Diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu diyeceğim tabi ki. Çünkü, dünyanın her yerinde diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu denir! Vatan uğruna şehit olan evlatlarımıza “kelle” diyen zat el üstünde tutulur; ben diktatöre “diktatör bozuntusu” derim, soruşturma açılır. Türkiye, 13 yıldır yalanlarla yönetildiği için hükümet ve hükümet yancılarının gerçekleri duymaya tahammülü yok ama yılmayacağım!”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 35. Olağan Kurultay 16 Ocak Cumartesi günü Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşmişti. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirmişti. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Diktatör bozuntusu senin için şeref ve namus ne anlama geliyor?" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

''Cumhurbaşkanlarının tarafsızlıkla görev yapacağına dair ‘namusu ve şerefi’ üzerine yemin ederler. Dün yine bize sataşmış. Diktatör bozuntusu olan adam. Şimdi ben yine hatırlatıyorum, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Tarafsızlığını korumazsan her gün, her dakika, her saniye namus ve şeref kavramını sana hatırlatacağım. Soruyorum, sen, namus ve şereften neyi anlıyorsun? Sen bu yemini niye ettin? Bütün milletin önünde yemin ettin namusun ve şerefin üzerine, tarafsız davranacağına. Ya tarafsızlığını adam gibi korursun ya da bu lafları ağırlaştırarak devam ettireceğim, ta ki seni susturuncaya kadar. Sen bir de dindar geçiniyorsun, ona göre sadece o dindar, başkalarının dini imanı yok. Sen namus ve şerefini çöp sepetine atabilir misin? Ya tarafsızlığını koruyacaksın ya ben bu lafları edeceğim. Sayın Davutoğlu beni eleştirebilir, hiçbir sorunum yok, ben de cevabını veririm, takdir millete ait. Ama namusu ve şerefi üzerine tarafsızlık yemini etmiş birisi tarafsızlığını bozarsa ona namus ve şerefin ne olduğunu ben hatırlatırım.”

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

Babası ‘Karabulut’ olan soyadını, yaşadıkları köyde herkesin soyadının aynı olması nedeniyle değiştirmiştir. Aile büyük dedesinin lakabı olan ‘Kılıçdaroğlu’ soyadını almıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eğitim Hayatı;

Kemal Kılıçdaroğlu, ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ Ticaret Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra Eskişehir ve Ankara akademi sınavlarını kazandı ancak Ankara’yı tercih etti. Kemal Kılıçdaroğlu Yükseköğrenimini yapmak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) 1971′de mezun oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 68 kuşağından sol görüşlü bir üniversiteli olarak o dönem kurulan Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu Bilim Kurulu’nda görev aldı. Toplumsal ve Kültürel Eylemler Derneği Başkanlığı yaptı. Üniversite öğrencisi iken hemen bütün öğrenci eylemlerine katıldı. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin önünde bir eyleme katıldıktan sonra iki kişi koluna girdi ve ‘Bizimle geleceksin’ dedi. Numune Hastanesi’nin karşısındaki Ticaret-Turizm Yüksek Öğretmen Okulu’na gittiler. Kimliklerini aldılar, dışarıya çıktılar ve Kültür Bakanlığı’nın arkasında 5-6 kişi tarafından dayak yedi. Kemal Kılıçdaroğlu Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı’nda göreve başladı. Daha sonra hesap uzmanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa’da kaldı. Hesap uzmanlığını 1983′e kadar sürdürdü ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğü’ne atandı. Burada önce daire başkanı olarak görev aldı, daha sonra aynı kurumun genel müdür yardımcılığını yaptı.

1974′te Selvi Gündüz ile evlenen Kemal Kılıçdaroğlu üç çocuk babasıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu 1991 yılında Bağ-Kur’a atandı. Burada genel müdürlük yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 1992 yılında da Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne geçti. Daha sonra kısa bir süre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1999′un Ocak ayında kendi isteğiyle Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden emekli oldu.

Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu’na başkanlık eden Kemal Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi’nde de bir süre ders verdi. Daha sonra Türkiye İş Bankası’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 11 Ocak 1999′da SSK Genel Müdürlüğü’nden ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Demokratik Sol Parti’den 18 Nisan 1999′daki genel ya da yerel seçimlerde aday olmak için istifa ettiği dönemin gazetelerinde belirtildi. Hangi ilden aday gösterileceğinin tercihini partiye bırakacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra 18 Nisan 1999 genel ve yerel seçimlerinde Ecevit tarafından aday gösterilmedi.

Hacettepe Üniversitesi ‘nde ders verdiği dönemde CHP’nin Bilim Kültür Platformu’na davet edildi. Sonra Deniz Baykal’ın davetini kabul edip CHP’ye girdi ve önce Parti Meclisi’ne sonra da MYK’ya seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem için yapılan 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimleri’yle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girdi.

22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimleri’ nde de İstanbul’dan 23. dönem milletvekili seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, halen bu görevini sürdürmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Başkanvekilliği görevine 17 Mayıs 2010 tarihine kadar devam etmiştir. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ‘yi, Silivri’de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep etmekle suçladı.

Bu iddiasını daha sonra Başbakan Erdoğan’a yönelik bir soru önergesiyle meclise taşıdı. Dişli, iddialar karşısında partisindeki görevinden istifa etti. Almanya’nın Frankfurt kentinde görülen Deniz Feneri yolsuzluk davasının Türkiye ayağına ilişkin bazı belgeler açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları davanın seyrini değiştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aynı marka doğalgaz sayacını İstanbul’a göre 145 Euro daha pahalıya satın aldığını ve böylece 1994-2003 arasında 12.5 milyon Euro’luk bir fark oluştuğunu iddia etti. Bu iddialar üzerine Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TV’de Uğur Dündar yönetimindeki canlı yayında kozlarını paylaştı.

Hararetli tartışma sonunda istifa eden olmadı ama bütün çevrelere göre takındığı üslupla bu düellonun da galibi Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 22 Eylül 2008 tarihinde düzenlediği bir basın toplantısında, “Baron” olarak adlandırdığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat hakkında çeşitli iddialar ortaya attı.

Fırat’ın en büyük ortağı olduğu bir şirketin ürünlerini yurtdışına götüren tırda 89 kilogram eroin yakalandığını ve şirketin hayali ihracat yaptığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de 25 Eylül günü gazeteci Uğur Dündar tarafından yönetilen tartışmada Dengir Mir Mehmet Fırat ile biraraya geldi. Bu tartışmadan bir süre sonra da Fırat, sağlık durumunu gerekçe göstererek istifa etti.

CHP’NİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

İstanbul Milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 yerel seçimlerine CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katıldı.

Seçimi AK Parti’nin adayı Kadir Topbaş kazandı ancak Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için aldığı oy oranını 2004 yerel seçimlerinin % 25′in üstünde bir oranda artırdı. Seçim kampanyası döneminde medya ve halktan büyük destek alan Kemal Kılıçdaroğlu için özgün müzik sanatçısı Onur Akın bir şarkı da hazırlamıştı.

‘GANDİ KEMAL’ OLARAK ANILMAYA BAŞLADI

Kemal Kılıçdaroğlu, girdiği siyasi düellolarda daima belgeleri ortaya koyarak çalıştı. Sakin yapısıyla siyasetin tansiyonunu hiç yükseltmedi. Sakin ve ikna edici konuşmaları nedeniyle, Hindistan’ın barışçıl, ruhani lideri Gandi ile özdeşleştirildi. “Gandi Kemal” olarak anılan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç sinirlenmem” demişti.

CHP Genel Başkanlığı

Aynı zamanda CHP grup başkanvekili iken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada parti olağan kurultayında aday olmayacağını belirtse de daha sonra 17 Mayıs 2010 tarihinde CHP Grup Başkanvekilliği’nden istifa ederek kurultayda aday olacağını açıkladı.

Selvi Kılıçdaroğlu ile evli olan Kemal Kılıçdaroğlu, üç çocuk babasıdır. Bir yıl Fransa'da görev yapan Kılıçdaroğlu'nun yabancı dili Fransızcadır

2003, 2005 ve 2007 yıllarında verdiği mal bildirimlerini kamuoyuna açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mart 2009 itibarıyla kendi üzerine 2 konut, 3 kooperatif hissesi ve toplam 2.733 TL değerinde 8 tablo kayıtlıdır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler