HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana’da ambulans sayısı 164'e çıktı

Adana'da, İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 13 acil yardım ambulansıyla kentteki ambulans sayısı 164'e yükseldi.

Adana’da ambulans sayısı 164'e çıktı

Sağlık Bakanlığı, tarafından Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne 2 milyon 292 bin 767 TL maliyetle 13 yeni acil yardım ambulansı tahsis etti. Kentteki toplam ambulans sayısı böylece 164'e ulaştı.

İl Sağlık Müdürlüğü envanterine ambulanslarla birlikte İl Ambulans Servisi;71 adet acil yardım ambulansı, 2 adet paletli kar acil yardım ambulansı, 1 çoklu acil yardım ambulansı, 1 obez ambulansı, 1 motorize ambulansı ve 1 helikopter ambulansıyla birlikte 77 araç ile acil sağlık hizmeti veriyor.

Ambulansların tesliminin ardından Adana Valiliği'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, acil sağlık hizmetinin çok önemli olduğunu belirterek "Toplam 164 ambulans ve içerisindeki bin 500 sağlık personeliyle önemli bir hizmet veriliyor. 24 saat 7 gün bayram, tatil demeden. Çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyorlar. Çalışanlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

"BEBEK ÖLÜM ORANI BİNDE 31'DEN BİNDE 7,8'E İNDİ”

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise hükümetin 13 yıldır eğitim, sağlık, adalet ve emniyet konularına öncelik verdiğini kaydetti. 2002 yılından bu yana Türkiye'de sağlık hizmetlerinin çok geliştiğini vurgulayan Prof. Dr. Ünüvar, "Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla Türk insanı daha etkin, kaliteli, hızlı, ekonomik ve gerçekçi sağlık hizmeti almaya başladı. Adeta hayaller gerçek oldu. 13 yıl önce ben müsteşarken 'bu noktaya geleceğiz' denseydi inanmakta zorlu çekerdim. Sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı yüzde 39'lardan yüzde 76'lara çıktı. Vatandaş, 2002'de sağlıkta her 100 liranın 32'sini cebinden öderken şimdi 17 liraya düştü. İnsanlar artık ekstradan para ödeyerek sağlık hizmeti almak zorunda kalmıyor. Daha ucuza ilaç alıyor, daha kaliteli sağlık hizmetini daha ekonomik alabiliyor. Bundan dolayıdır ki sağlıktaki göstergelerimiz çok ilerledi. Bebek ölüm oranı binde 31'lerden binde 7,8'e indi. 2023'te ulaşmamız gereken hedefe 2011'de ulaştık. Avrupa Birliği ortalaması binde 5 civarında ama bu hızla gidersek inşallah o rakamı da yakalayacağız. Anne ölüm oranı da yüz binde 64'ten yüz binde 15,5'e, yani 4'te birine indi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, sivil toplum kuruluşları ile oda ve borsa temsilcileri ambulanslar için kurdele kesti. Daha sonra protokol tarafından dua okunarak ambulansların hayırlı görevler yapması temenni edildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler