HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akil İnsanlar Heyeti şehit kızıyla görüştü

Çankırı'da Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, 1990 yılında babasını terör saldırısında kaybeden Fatma Genç'le bir süre sohbet etti.

ÇANKIRI (İHA) - Otel önündeki protestocuların arasında Türk bayrağı sallayan Fatma Genç, emniyet yetkililerine şehit kızı olduğunu ve heyettekilerle görüşmek istediğini söyledi. Emniyet görevlileri tarafından içeriye alınan üniversite 3. sınıf öğrencisi Genç, toplantının ardından heyetteki üyelerle sohbet etti. Genç kızın tüm isteklerini Başbakan Erdoğan’a ileteceğini ifade eden Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, şehitlerin ve şehit yakınlarının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Taşgetiren, "Büyük yara almış anneleri, babaları görüyoruz. Babaları şehit olduktan sonra doğan bebekleri gördük. Birçok çocuk yetim büyüdü. Biz de bu hisleri alıp topluyoruz. Şehitler bizim ana varlığımız, gönlümüzün sermayesi. Biz burada oturuyorsak onların sayesiyle oturuyoruz" dedi.

Fatma Genç de, verilecek kararlarda şehit ailelerinin de görüşünün alınması gerektiğini kaydetti. Genç, "Şehit aileleri, şehit yakınlarını üzücü, rencide edici davranışlarda bulunulmasını istemiyoruz. Türkler, Kürtler, Çerkezler, Arnavutlar, Boşnaklarla bizim ülkemizde 72 millet var. Biz hepsiyle kardeşçe yaşamasını, geçinmesini biliriz ama bunu bölen insanlar var. Biz bunun farkındayız. Ben 23 yaşında babamı hiç tanımadan büyüdüm. Benim gibi milyonlarca insan var. Aynı acıları başkasının yaşamasını istemem" ifadelerini kullandı.

Genç, şehit ailelerine gerekli önemin verilmediğini savundu.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler