HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alanya'da orman yangını

Alanya ilçesinde çıkan orman yangınında 10 dönüm alan zarar gördü.

Okurcalar Mahallesi Karaburun mevkisinde birinci derece SİT alanınında içinde bulunduğu ormanlık alanda, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında, 10 dönümlük alan zarar gördü.

Yangın söndürme çalışmalarını sahilde ve otellerde bulunan turistler de izledi.

Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına 2 helikopter, 5 arazöz ve 30 kişilik yangın söndürme ekibinin müdahale ettiğini söyledi.

Çalışmalara, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de katıldığını kaydeden Dikici, "Yangın büyümeden ve otellerin bulunduğu alana sıçramadan kontrol altına alındı" dedi.

Yangın çıkan bölgenin bir kısmının kırsal ve bir kısmının da devlet ormanı içerisinde olduğunu dile getiren Yıkıcı, şöyle konuştu:

"Genellikle otellerin ve sosyal alanların bulunduğu bölgedeki yangına vatandaşlarımız ve otellerde çalışanlar, bizden önce müdahale etti. Yangın da kısmen kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bayram üzeri hem sosyal hareketlilik var hem de hava hareketleri yangını tetikler yönde. Ondan dolayı vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve ateşten uzak durmaya davet ediyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler