HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı 29 Ekim'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tek tek zincirlerini kırıp prangalarından kurtulduğunu, yaşanan süreçleri ülkesine, milletine güveni olmayanların idrak edemeyeceğini belirtti.

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı 29 Ekim'de

Erdoğan, "Türkiye'yi şaha kaldıracak daha da büyütecek, Türkiye'yi uçuracak bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Tarihte olduğu gibi gelecekte de Türkiye'yi söz, inisiyatif ve güç sahibi ülke konumuna yükseltecek yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treni hattını hizmete açtı. Başbakan, İstanbul-Ankara hızlı tren seferlerinin de 29 Ekim cumhuriyet kutlamaları sırasında başlayacağını da açıkladı.

Erdoğan, "Artık Mevlana dostları ile yunus dostları çok kısa sürede hasret giderecek. Bir ilkemiz var. Biz hiçbir zaman yapamadıklarımızı vaat etmeyiz. Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'yı Eskişehir'e bağlayacağımızı söylediğimizde birileri bunu ham hayal olmakla suçladı. Konya'ya da hızlı tren hattı döşeyeceğimizi söyledik. Birileri buna da inanmamıştı" dedi. Erdoğan, "Ankara-İstanbul hızlı tren hattını, 29 Ekim cumhuriyet kutlamaları ile birlikte Marmaray ile birlikte İstanbul da açıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE PRANGALARINDAN KURTULDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tek tek zincirlerini kırıp prangalarından kurtulduğunu, yaşanan süreçleri ülkesine, milletine güveni olmayanların idrak edemeyeceğini belirterek, "Türkiye'yi şaha kaldıracak daha da büyütecek, Türkiye'yi uçuracak bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Tarihte olduğu gibi gelecekte de Türkiye'yi söz, inisiyatif ve güç sahibi ülke konumuna yükseltecek yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

Eskişehir - Konya yüksek hızlı tren hattı açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Eskişehir'in 14 ayrı şehre yüksek hızlı trenle bağlayacaklarını ifade etti. Erdoğan, yüksek hızlı trenle ilgili projelerinden bahsettiği konuşmasında, AK Parti hükümeti olarak yalnız yerele takılıp kalmadıklarını, 10 yıl önce demiryolları bile yenilenemezken bugün yüksek hızlı trenlerin konuşulduğunu ifade etti. Türkiye'nin eskiden ray üretici ülkelerin kapısında sıraya girdiğini, bu şekilde mevcut hatları yenilemeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, eskiden Karabük Kardemir'in 10 metre uzunluğunda ray ürettiğini, bunların perçinlenerek yapıldığını, şimdi ise 60 metre uzunluğunda ray üretildiğini ve kaynak sistemi kullanıldığını belirtti. Erdoğan, trenlerde eski gürültülerin kaybolduğunu belirterek, "Artık huzur içinde yolculuğunuzu yapıyorsunuz. Artık taka tuka giden bir tren yok" ifadelerin kullandı. Konuşmasında Türkiye'nin artık ray ihraç eder hale geldiğini belirten Erdoğan, "2004-2012 arasında yılda 137 kilometre, toplamda bin 94 kilometre demiryolu yaptık. Bu rakam cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki demiryolu hamlesinde yapılan yollara eş değerdir" ifadelerini kullandı.

-"SİZLER ELİNDE DÖNER BIÇAĞIYLA DOLAŞAN NESİL DEĞİLSİNİZ"-

Tek bir vatandaşın bile yurt dışın çıktığında başının öne eğik olmaması, Türk'üm değdiği zaman bununla gurur duyması, hiçbir vatandaşın yurt içinde ve dışında ezik olmaması ve kendine güven duyması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Türkiye büyük bir devlettir herkes bilsin. Vizyonu, ufku ve tarihiyle 76 milyon ferdiyle büyük bir devlettir" diye konuştu. Konuşması sırasında kendisine tezahürat eden gençlere de seslenen Erdoğan, "Gençler size helal olsun. Sizler yarınımız ve ufkumuzsunuz, sizinle iftihar ediyoruz. Sizler elinde döner bıçağıyla dolaşan nesil değilsiniz. Sizler elinde bilgisayarıyla dolaşan bir nesilsiniz onun için kutluyorum" dedi.

-"TÜRKİYE ZİNCİRLERİNİ KIRIYOR"-

AK Parti'nin 10 yıl önce Türkiye'ye büyük hedefler çizdiğini ama birilerinin buna dudak büküp küçümsediğini, şimdi ise ekonomisi ve dış politikası güçlü, "kardeşliğini pekiştiren, birliğini ve beraberliğini kenetleyen bir Türkiye'nin" olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye tek tek zincirlerini kırıyor prangalarından kurtuluyor. Başını öne eğmeden, haksızlık karşısında eğilmeden ecdadına yakışır şekilde geleceğe ilerliyor. Yaşadığımız içinden geçtiğimiz süreçleri ülkesine, milletine güveni olmayanlar idrak edemezler, anlayamazlar" dedi.

-"TÜRKİYE'Yİ UÇURACAK BİR DÖNEMİN KAPILARI ARALANIYOR"-

Türkiye'nin büyük bir tarihin mirasçısı olarak küçük düşünemeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'yi şaha kaldıracak daha da büyütecek, Türkiye'yi uçuracak bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Tarihte olduğu gibi gelecekte de Türkiye'yi söz, inisiyatif ve güç sahibi ülke konumuna yükseltecek yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi. "Biz ilhamımızı, Eskişehir'den Mihalıççık ilçesinin Sarıköyü'nde medfun Yunus Emre'den alıyoruz" diyen Erdoğan, sözlerin şöyle sürdürdü:

"Kardeşliği yüceltme, birliğimizi, dirliğimizi beraberliğimizi güçlendirme yolunda bizim arkamızda olun. Terörün bitmesine, kanın durması sürecine Eskişehir'den destek bekliyorum. Siz yanımızda olursanız biz bu meseleyi aşarız. Yola çıkarken, tek millet dedik, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik, yine bunu söylüyoruz."

Erdoğan, umutların yeşerdiğini, güneşin yürekleri ısıttığını ifade ederek, "Bu cemreler çözüm sürecinin de cemreleri olsun. Anaların gözlerindeki umut ışıkları dinmesin. Baharın kışa çevrilmesine müsaade etmeyelim. Karanlığı yaşam tarzı olarak seçenlere ışıktan korkanlara fırsat vermeyelim" dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler