HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde kavga: 40 gözaltı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi'nde karşıt öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavga nedeniyle çok sayıda polis fakülteye girdi. Kavga sonrası 40 kişi gözaltına alındı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavga nedeniyle çok sayıda polis fakülteye girdi. En az 40 öğrenci gözaltına alındı.

Kavgada ülkücü ve sol görüşlü öğrencilerin birbirlerine sandalye attığı anlar kameralara yansıdı. Olaylar sırasında bir özel güvenlik görevlisi fakülteye dışarıdan sokulduğu belirlenen silahla yaralandı.

Polis ekipleri yaptıkları incelemelerde silahı ateşleyen kişinin ülkücü öğrenci S.U olduğunu belirledi. S.U polis tarafından gözaltına alarak emniyete götürüldü. Polis okulda ve çevresinde silahı bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Silahın okula nasıl sokulduğu ise henüz belirlenemedi.

Güvenlik görevlisi ve kavgada yaralanan öğrenciler fakülteye gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Silah seslerinin yükseldiği fakültede polis boş kovanlar tespit etti

Fakülte yönetimi, öğrenciler arasında olay çıkması ihtimaline karşı 23 Şubat'ta derslere üç gün ara vermişti.

Üniversitede bir süredir devam eden gerilimin nedeni, 20 Şubat'ta Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürülmesi.

Polis bir süredir karşıt görüşlü öğrencilerin birbirlerine saldırması ihtimali üzerine Ankara Üniversitesi'nde yoğun güvenlik önlemi uyguluyordu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler