HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arınç'tan "Atatürkçü millet tanımlı" davetiye

Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 74'üncü yıldönümünde çeşitli tören ve etkinliklerle anılacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç anma töreniyle ilgili basılan davetiyenin kapağında Atatürk'ün ilginç bir "millet" tanımına yer verdi.

Ankara Milli Kütüphane'de Kültür Bakanlığı'nın düzenleyeceği törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak.

10 Kasım Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak anma töreni Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda yapılacak. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç imzasıyla gönderilen davetiyelerde, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74'üncü yıldönümü dolayısıyla yapılacak anma törenine katılmanızı saygıyla dilerim" satırları yer aldı.

Anma töreninde Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Arınç birer konuşma yapacak. Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanvekili Dr.Nazif Öztürk de devlet erkânına hitap edecek. Etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu da bir konser verecek.

-"TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR..."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç imzasıyla gönderilen davetiyelerin kapağında Atatürk'ün bir portresi ve el yazısıyla "millet" sözcüğünün altını çizdiği şu tanım yer aldı:

"Millet: Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye Halkına Türk Milleti denir... Bugünkü Türk milletine bir resim tablosuna bakar gibi bakalım ve şimdiye kadar edindiğimiz bilgilerin yardımıyla düşünelim!.. Gazi Mustafa Kemal."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler