HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asli öğretmenliğe geçiş başvuruları için son gün 11 Eylül

Asli öğretmenliğe geçiş başvuruları için az bir süre kaldı. Adaylar Asli öğretmenliğe geçiş başvurularını 24 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında tamamlanabilecek.

Asli öğretmenliğe geçiş başvuruları için son gün 11 Eylül

Öğretmen adaylarının bekledikleri asli öğretmenliğe geçiş sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı. Başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla sınav takvimi de belli olmuş oldu. Aday öğretmenler, Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav başvurularını http://www.meb.gov.tr/ adresinden 24 Ağustos’tan 11 Eylül 2015 tarihine kadar online olarak yapabilecek. Başvurular, MEBBİS üzerinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak Başvuru İşlemleri Modülü altındaki Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Ekranından başvuru işlemlerini gerçekleştirilebilecek. Sınava giriş için ilgili bankalara 50.00 lira ücret yatıracak. Asli öğretmenliğe geçiş sınavı 11 Ekim'de gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarının ise kılavuzda yer alan bilgiye göre 2 Kasım'da açıklanması bekleniyor.

**ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ YAZILI SINAVI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

**

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Öğretmen Atama ve yer değiştirme Yönetmeliği kapsamında aday öğretmenler için yapılacak sınav takvimi açıklandı. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nce performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler, bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirmeleri halinde sınava girebilecek.
Aday öğretmenler, Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav başvurularını http://www.meb.gov.tr/ adresinden 24 Ağustos’tan 11 Eylül 2015 tarihine kadar online olarak yapabilecek. Adaylar yaptıkları başvurunun çıktısını alarak, kendi kurum müdürlerine onaylatıp imzalatacaklar. Adayların, sınav ücreti için 50 lira, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ya da Türkiye Halk Bankası’nın herhangi bir şubesine 24 Ağustos’tan 11 Eylül 2015 tarihine kadar yatırmaları gerekiyor.

Sınava giriş belgesi internette

Sınava giriş belgeleri sinavlar.meb.gov.tr/ ve http://www.meb.gov.tr/ adreslerinde yayımlanacak. Adaylar sınava giriş belgelerinin çıktısını kurum müdürlerine imzalatıp onaylatmaları gerekiyor. Asli öğretmenliğe geçiş sınavı giriş belgesinde; adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği okul ve salon bilgileri yer alacak.

100 soru için 120 dakika

Sınav 11 Ekim 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Tek oturumda gerçekleşecek sınav, 120 dakika sürecek. Sınavda 4 seçenekli 100 çoktan seçmeli soru sorulacak. Soruların yüzde 20’si 657 ve 4483 sayılı kanunlardan, yüzde 30’u bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatından, yüzde 50’si de öğretmenlik uygulamalarından gelecek. Asli öğretmenliğe geçiş sınav sonuçları 2 Kasım 2015 tarihinde Bakanlığın sinavlar.meb.gov.tr adresinde açıklanacak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

a) Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı başvuruları, 24 Ağustos 2015 - 11 Eylül 2015 tarihleri arasında saat: 17.00'e kadar elektronik ortamda alınacaktır.

b) Aday, http://www..meb.gov.tr internet adresinden başvuru işlemini yapabilecektir.

c) Aday, kimlik ve başvuru bilgilerini "Elektronik Başvuru Formu"na girerek MEBBİS üzerinden gelen bilgilerinin doğruluğunu kontrol edecektir.

ç) Aday "Elektronik Başvuru Formu"nun bir çıktısını, eğitim kurumu müdürüne imzalatıp mühürleterek bir suretini alacaktır.

d) Elektronik Başvuru formunun bir sureti de adayın özlük dosyasında saklanacaktır.

e) Başvuruda bulunacak adayın sınava ilişkin bilgileri, MEBBİS kayıtlarından alınacağından MEBBİS kayıtlarında personele ilişkin öğrenim durumu, hizmet süresi vb. bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenerek sorumlu birimlerce güncellenmesi gerekmektedir.

Bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda başvuruda bulunan adaylar açısından başvurunun kabul edilmemesi gibi sonuçlar doğurabileceğinden sorumlu birimlerin adayların bilgilerini güncellemesi ile ilgili gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Adaylar tarafından bilgilerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz ve başvuru kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili sorumluluk adayın kendisi ile özlük dosyalarının tutulduğu birime ait olacaktır.

3. Başvurular esnasında oluşabilecek aksaklıklara itiraz eden adayların durumları incelenerek, adaylara başvuru süresi içerisinde başvurulardan sorumlu birimce cevap verilecektir.

4. Sınava başvuran adaylar arasında sınav öncesinde ve sınav anında ÖDSGM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday var ise bunlar sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek ve "elektronik başvuru formu" nda "özür durumlarını" ve "almak istediği hizmet" kutucuğunu işaretleyeceklerdir. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAV SONRASI İŞLEMLER

Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından yazılı sınavda başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce "öğretmen" olarak atanır. Yazılı sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler