HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli'nin açıklamalarına sert yanıt: Tahrik edici

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını, "Tahrik edici" olarak niteleyerek, "Burada hiçbir şekilde şiddete meydan vermeden bir demokratik hak kullanılıyor. Demokrasiye tahammülü olmayanlar böyle açıklamalar yaparlar" dedi. Bingöl, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleştirilen "Adalet Yürüyüşü"nün ilk etap durağı olan 75. Yıl Hipodromu'nda, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yürüyüş hakkında bilgi veren Bingöl, "Başlattığımız Adalet Yürüyüşü yaklaşık 434 kilometre sürecek.

Planlamamız, günlük 17 ila 18 kilometre arasında bir yürüyüşü öngörüyordu ancak bugün bu süreyi aştık. Daha erken saatte ilk konaklama yerine ulaşmış olduk" dedi.

-YARIN DA 21 KİLOMETRE-

Yürüyüşün yarınki etabına ilişkin de Bingöl, "Yarın ikinci konaklayacağımız yeri gidip tespit ettik. 21 kilometrelik bir yürüyüşe tekabül ediyor. Bugün sadece bir kere mola verdik. Yarın üç ayrı noktada yaklaşık 5'er kilometrelik mesafelerde molalar vereceğiz. Üç moladan sonra dördüncü molamız, konaklama şeklinde sonuçlanacaktır" diye konuştu.

-KONAKLAMALAR KAMP ŞEKLİNDE-

Bingöl, yarınki yürüyüşün hipodromdan, saat 08.00'de başlatılacağını ve 21 kilometrelik yürüyüşü sonunda konaklama noktasına ulaşılacağını kaydetti. Konaklamanın yine kamp şeklinde olacağını belirten Bingöl, "Çadırlarımız olacak, kumanyalar dağıtılacak. Konuklarımıza elimizden geldiğince misafirperverlik göstereceğiz. Bunların arasında güvenlik mensubu arkadaşlarımız var, basın mensubu arkadaşlarımız var. Herkesi konaklama noktalarında elimizden geldiğince çok iyi ağırlamaya çalışacağız" dedi.

-"24 GÜNÜN SONUNDA İSTANBUL'DA OLACAĞIZ"-

Planlamaya göre 24 günün sonunda İstanbul Maltepe Cezaevi'nin önüne varılacağını belirten Bingöl, "Ancak Sayın Berberoğlu, bir başka cezaevine taşınırsa yürüyüşümüzün sonlanması elbette o cezaevine kadar sürecek. Bugün sadece Ankara'da bir adalet yürüyüşü gerçekleştirmedik. Türkiye'nin birçok ilk ve ilçesinde bütün örgütlerimizi, sivil toplum kuruluşlarının da verdiği desteklerle çok önemli etkinlikler düzenlediler. Yarından itibaren örgütlerimiz günde dört, beş farklı etkinlik yapacaklar" dedi.

Adalet yürüyüşlerinin Türkiye ile sınırlı olmadığını da ifade eden Bingöl, yurt dışı birliklerinin de destek verdiğini kaydetti. Bingöl, yürüyüşün uluslararası arenanın çok ciddi bir şekilde dikkatini çektiğini belirterek, "Bugün dünyanın birçok yayın kuruluşu Sayın Genel Başkanımızın başlattığı yürüyüşle ilgili sık sık yayınlarını keserek yayın gerçekleştirdiler. Bundan sonra yurt dışında da yurt içinde de etkinliklerimiz artarak, çeşitlenerek devam edecek" dedi.

-BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI-

Bingöl, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İstanbul'dan karşı bir yürüyüş başlarsa karşılaşma ve buluşma noktası neresi ve nasıl olacaktır" şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine de şöyle dedi:

"Son derece talihsiz bir açıklama, son derece çirkin bir açıklama. Tahrik edici bir açıklama. Burada hiçbir şekilde şiddete meydan vermeden bir demokratik hak kullanılıyor. Demokrasiye tahammülü olmayanlar böyle açıklamalar yaparlar. Bahçeli'nin yaptığı bu açıklamayı hiçbir şekilde kimse ciddiye almayacaktır. Özellikle yürürken yol boylarında, apartmanlarda Bahçeli'nin kullandığı işareti kullanarak yürüyüşe destek veren onlarca, yüzlerce vatandaşımızla karşılaştık. O kışkırtan tahrik içeren açıklamaların hiçbir karşılığı yoktur ama Sayın Bahçeli'nin zihniyetini göstermesi açısından da önemlidir."

ANKA


En Çok Aranan Haberler