HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu Ankara saldırısının failini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırıyı "Türkiye'deki terör örgütleriyle Suriye'den sızan YPG örgütü yapmıştır." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı'nı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, ''Şu anda olayın failleri konusu, tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Şu anda olayın failleri, konusu tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. YPG irtibatları kesindir."

'UMARIZ ARTIK GÖRÜRLER'

"Tam ve tartışmasız destek bekliyoruz. Umarız artık müttefiklerimiz de YPG'nin bölücü örgütün uzantısı olduğunu görürler. Halkımızı tehdit eden terör örgütünü masum görenleri mazur görmemiz mümkün olamaz. Bazı yayın organları, olay bir askeri olaymış gibi ki olsa da fark etmez, ama yapılan yayınları lanetliyorum."

'YENİ GÖZALTILAR OLACAK'

"Bunun bedeli ödetilecektir. Ne zaman ve nasıl olacağı görülecektir. Haftanin'de terör elebaşlarının da bulunduğu 70 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Soruşturma devam ediyor. 9 gözaltı var. Onlardan alınan bilgiler doğrultusunda yeni gözaltılar olacak, şu an size detay vermek istemiyorum. Şehitlerimizin isimleri bilinmektedir ama ailelerimizin hassasiyeti nedeniyle yazılı açıklama yapacağız."

"27 TSK MENSUBU, BİR SİVİL"

"Uyarılar dikkate alınmadığında Türkiye'nin ne yapacağı herkesçe malumdur. Meydan okuyanlara meydan bırakmayız. Hayatını kaybeden 28 kişiden 27'si TSK mensubu, biri ise sivil. Rusya’yı bir kez daha uyarıyorum. Saldırıyı kınadılar, bu iyiye işaret ama yetmez. Bu terör oyunu bumerang gibi döner onları da vurur. Bu terör saldırıları devam ederse YPG kadar onlar da bu saldırılardan sorumlu olurlar."

PYD'NİN SİLAHLI KOLU YPG

YPG, Suriye’nin kuzeyindeki PYD’nin silahlı kolu olarak biliniyor. Ankara, PYD’yi, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak görüyor. ABD ve Rusya gibi ülkeler ise son dönemde PYD’ye verdikleri destekle Türkiye’nin tepkisini çekmişti.

PYD REDDETTİ

Öte yandan, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin lideri Salih Müslim, Ankara saldırısını YPG'nin düzenlemediğini öne sürdü. AFP'ye konuşan Müslim, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Ankara katliamıyla ilgisi olmadığını savunarak, "Bu saldırıya dahlimiz yok" ifadesini kullandı.

PYD lideri Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından saldırının faili olarak açıklanan Salih Neccar için, "Bu ismi ilk kez duyduk" dedi. Müslim, "Bu suçlamalar, açıkça Türkiye'nin Suriye'ye yönelik müdahale girişimleriyle ilgili" iddiasında bulundu.

Reuters haber ajansı da Müslim'in "YPG, Türk devletini düşman olarak görmüyor" şeklindeki iddiasını aktardı.

Bir televizyon kanalına da telefonla bağlanarak açıklamalarda bulunan Salih Müslim, Ankara saldırısını YPG'nin gerçekleştirdiği yönündeki açıklamayı reddettiklerini belirterek, "Hayır efendim kesinlikle reddediyoruz. Böyle bir şey yapılmamıştır bizim tarafımızdan. Ne yakından ne uzaktan hiçbir ilişkimiz de yoktur. O söylenen isim Salih Necar'ı hiç tanımıyoruz. Hiçbir ilişkimiz de olmamıştır. Böyle bir şey olmamıştır, olmayacaktır. Biz hiçbir zaman Türkiye'nin içine veyahut şeyine karışmıyoruz. Şiddeti tırmandırmak, böyle bir şeyde bulunmak ne Türkiye'nin ne de bölge halkının yararınadır. Ne tanıyoruz ne de bir ilişkimiz olmuştur. Böyle bir kişiyi hiç tanımıyoruz" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler