HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Başbuğ Paşa'dan Erdoğan’a teşekkür

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kendisiyle ilgili sözleri nedeniyle teşekkür etti.

'Başbuğ Paşa'dan Erdoğan’a teşekkür

Başbakan’ın “İlker Başbuğ paşamıza yapılan benzetmeleri doğru bulmuyorum. TSK mensuplarının tutuksuz yargılanması gerekir” sözleri üzerine eski Genelkurmay Başkanı, yazılı bir açıklamayla Erdoğan’a teşekkür etti

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kendisiyle ilgili beyanları için teşekkür etti.

Yazılı açıklaması dün avukatı İlkay Sezer tarafından açıklanan Başbuğ, şunları kaydetti: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, 5 Ağustos 2012 günü hakkımda yapmış oldukları samimi ve gerçekçi değerlendirmeleri için çok teşekkür ederim. Görevimiz gereği oluşan mesai arkadaşlığı, birbirimizi oldukça iyi tanıma olanağını da beraberinde getirmiştir. Bu nedenle kendisinden de farklı bir şekilde davranması beklenilemezdi. Sayın Başbakan, yapmış olduğu bu konuşma ile yalnız tutuksuz yargılanma konusuna değinmemiş, bir anlamda özel yetkili savcılar tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından da kabul edilen iddianame ile ileri sürülen suçlamaların ‘çok çirkin ve insafsız’ olduğunu da açıkça söylemiştir.”

Merakla bekleniyor

Kamuoyu ve medyanın büyük bölümünün de ilk günlerden beri aynı kanaatte olduğunun da bilindiğini ifade eden Başbuğ, şöyle devam etti: ”Şimdi bu durumda sayın Başbakan’ın bu değerlendirmeleri ve geçtiğimiz hafta içinde tanık olarak mahkemeye gelen Genelkurmay eski Başkanı sayın Hilmi Özkök’ün ifadeleri ışığı altında, iddianameyi hazırlayan iddia makamı ile iddianameyi kabul eden mahkemenin nasıl bir tavır içine girecekleri ve ne yapacakları merakla beklenmektedir.”

Erdoğan ne demişti?

Başbakan Erdoğan, pazar günü ahaber kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, tutuklu askerlerin durumunu şu sözlerle değerlendirmişti: “İlker Paşamıza yapılan benzetmeleri doğru bulmuyorum. Bir örgütün mensubuymuş gibi yaklaşımları çirkin buluyorum. TSK’da, Genelkurmay Başkanlığı görevine gelmiş biri için bu yakıştırmaları doğru bulmuyorum. Tutuklu yargılanmasını dahi doğru bulmuyorum. Tutuksuz yargılanmasından yanayım.”

“Şu anda içeride olan insanların hepsi haklı olarak içeridedir diyemeyiz. Kim bilir burada düşünce noktasından, hatta hatta geçin onu adi suçlardan bile birçok insan içeriye atılabiliyor. Yanlış hükme mahkzm olanlar da var. Silahlı kuvvetler mensuplarının tutuksuz yargılanması gerekir. Ben kolay kolay bir silahlı kuvvetler mensubunun bu ülkeden kaçacağına ihtimal vermiyorum.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler