HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayrampaşa bombacısına 2 kez müebbet hapis!

1 kişinin ölümüne 16 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamanın sanığına 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 211 yıl hapis cezası verildi.

Bayrampaşa'da 9 Şubat 2006 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili davada karar çıktı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Enver Baysal katıldı. Tutuksuz sanık Faruk Yıldız ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Baysal ve avukatlara son sözleri soruldu. Sanık Baysal'ın Kürtçe cevap vermesi üzerine tutanağa, 'Türkçe dışında bir dille cevap verdi' ifadesi yazıldı. Avukatlar ise somut deliller bulunmadığını belirterek beraat talebinde bulundu. Mahkeme verdiği aranın ardından hükmü açıkladı. Sanık Enver Baysal'ı PKK terör örgütü adına hareket ederek 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' ve 'Zafer Gürcan Işık'ı bombalama suretiyle kasten öldürme' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Baysal'a aralarında polislerin de bulunduğu olayda yaralanan 13 müştekiyi bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs, sahtecilik, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması ve silah kanununa muhalefet suçlarından da toplam 211 yıl hapis cezası verdi.

Tutuksuz sanık Faruk Yıldız'ın ise terör örgütü üyeliği suçundan beraatine karar verildi. Yıldız, silah kanununa muhalefetten bir yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme, sanık Yıldız'ın tutuklu kaldığı sürenin verilen cezadan fazla olması nedeniyle tazminat isteme hakkının bulunduğunu da hatırlattı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Mahkemenin kararı açıklamasından sonra sanık Enver Baysal, Kürtçe olarak sloganlar atmaya başladı. Baysal, salondan çıkarıldığı sırada jandarmaya direnmeye çalıştı. Baysal'ın Kürtçe sloganlarının bazılarını üye hakimin tercümesi üzerine mahkeme başkanı, karar tutanağına, "Hükmün açıklandığı sırada sanık mahkeme heyetine yönelik 'biji serok Apo' ve 'faşistler ölsün' şeklinde sözler söyledi. Kürtçe söylediği diğer sözler anlaşılamamakta, bu sözlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi." ifadelerini de yazdırdı.
Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün arka sokağında bulunan bir internet kafede 9 Şubat 2006'da patlama meydana gelmişti. Patlamada, kafenin ortaklarından Zafer Gürcan Işık hayatını kaybetmiş, 7'si Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, 16 kişi yaralanmıştı. Sanıklar Enver Baysal ile Faruk Yıldız, 24 Mayıs 2007'de yakalanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler