HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik bekleyenler, "Bedelli askerlik çıkacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Bedelli askerlik açıklaması Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi.

Bedelli askerlik çıkacak mı?

Şu anda yaşamakta olduğumuz olağanüstü hal günlerinde en merak edilen konulardan birisi de bedelli askerliktir. Bedelli askerlik en son 2016 yılında çıkması bekleniyordu fakat ülkemizde yaşanan birtakım olaylardan dolayı bedelli askerlik yasasının çıkması bakanlarca gündeme bile gelmedi. Ülkemizde son zamanlarda daha sık olarak yaşadığımız terör olayları sonucunda bedelli askerlik durumu tekrar gündeme gelmek zorunda kaldı.

Askerlik çağına gelmiş olan birçok gencin merak ettiği bedelli askerlik ile ilgili merak edilenleri TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü, mecliste şu an bedelli askerlikle ilgili herhangi bir çalışmanın, yeni yasa düzenlemesinin olmadığını belirtti. Ülkemizde yeni profesyonel bir ordunun oluşturulması için çalışmaların başlatıldığının da bilgisini kendisi verdi. Milli Savunma Komisyon Başkanı Faruk Özlü aynı zamanda şu sözleri de ekledi : "Savunma sanayi sektörümüzün bugün 5 milyar doların üzerinde bir cirosu var. Bunun 2 milyar dolara yakını ihracattan oluşuyor. Yüzde 55'ler seviyesinde yerli katkı payı mevcut. En önemli özellik teknoloji üreten bir sektör olması." dedi. Aynı zamanda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bedelli askerlik konusunda yeni bilgileri kamuoyuyla paylaştı. 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde eski kadronun yerine yeni bir kadronun geleceğini ve yeni bir yapılanma yaşanacağının haberini verdi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bedelli askerlik konusunda sözlerine şu şekilde devam etti : "Şu anda bedelli askerlik gündemde değil. Şu noktada söylüyorum, bugün bedelli askerlik çıkaralım, altı ay sonra, bir sene sonra bedelli askerlik çıkaralım. Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil’ dedi ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık şu sözlerle devam etti: En temel yaklaşımımız şu olmalı, yeni savunma konsepti hayata geçtiğinde Türkiye’nin asker ihtiyacı, niteliği belli olacak. Eğer savunma reform konseptinin sonucunda Türkiye’nin diyelim ki beş bin asker yerine dört bin askerlerle savunmasına ikame edilebilir denilirse, o zaman bu konular gündeme gelebilir. Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz ve hain terör örgütü elemanlarını temizliyoruz, DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. İkide birde bedelli askerliğin gündeme getirilmesi bizim açımızda uygun değil diyerek bedelli askerlikle ilgili çıkan her türlü asılsız haberlere son noktayı koydu.

Bedelli askerlikle ilgili son durum olarak da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ülkemiz içerisinde yaşanan olaylardan dolayı şu an bedelli askerlik konusunun gündeme getirilmesinin çok yanlış olduğunu ifade etti ve sözlerini şu şekilde destekleyerek, devam etti : "Eğer savunma reform konseptinin sonucunda Türkiye'nin diyelim ki 500 bin asker yerine 400 bin askerle savunmasına ikame edilebilir denilirse, o zaman bu konular gündeme gelebilir" diyerek bedelli askerlikle ilgili düşüncelerine bu sözlerle son verdi. Bedelli askerlik yasası en son 2014 yılında çıkmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler