HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bölücü teröristler seçimde görevli jandarma aracı yanında mayın patlattı

PYD'ye mensup bölücü teröristler halkın sandık başına gittiği seçim günü de boş durmadı.

Bölücü teröristler seçimde görevli jandarma aracı yanında mayın patlattı

Van Saray'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen Jandarma aracı geçerken el yapımı patlayıcı patlatıldı, zayiat ve hasar meydana gelmedi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre bu sabah saat 6.45'te Van'ın Saray ilçesi Örenburç Köyü bölgesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen, Saray İlçe Jandarma Komutanlığına ait bir BTR zıhrlı personel taşıyıcı aracın seyri sırasında bölücü terörist örgüt PYD mensubu teröristler tarafından bir mayın/el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlama aracın arka kısmında meydana geldi. Meydana gelen patlamada, herhangi bir zayiat ve hasar olmadı, yol üzerinde çukur oluştu.

İKİ VATANDAŞ KAÇIRILDI BİRİ BİR GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan, 9 Ağustos akşam Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı dört terörist Diyarbakır'ın Silvan Bayrambaşı Mahallesi mülki sınırlarında, Silvan-Bayrambaşı kara yolunun 15'inci kilometresinde yol kesti. Bir otomobille gelerek yolu kesen teröristler Silvan baraj şantiyesinde çalışan iki vatandaşı, şantiyeye ait bir otomobille beraber kaçırdı.

Vatandaşlardan biri 10 Ağustos geceyarısı Silvan Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığını telefon ile aradı ve teröristler tarafından serbest bırakıldığını, Batman Merkez'de olduğunu ifade etti. Olayla ilgili olarak, Silvan Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli soruşturmaya başlandı.

BÖLÜCÜ TERÖRİSTLER KAMYON YAKTI

Dün gece yarısı saat 3.00'te Bölücü Terör Örgütü mensubu dört terörist tarafından, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Başaran Köyünde ikamet eden vatandaşın evinin önüne park ettiği kamyon yakıldı. Olay yerinde, olay yeri inceleme timi tarafından yapılan ilk incelemede, söz konusu kamyonun camının kazma ile kırıldığı, sürücü mahalline pet şişe ile benzin döküldüğü ve meşale ile yakıldığı tespit edildi. Kazma, pet şişe ve meşale olay yerinde bulundu. Olayla ilgili olarak, Beytüşşebap Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Dün ayrıca Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler