HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursaspor Galatasaray maç özeti izle: Galatasaray zirvede tek başına!

Bursaspor Galatasaray maç özeti, yayıncı kuruluş beIN Sports maç özetleri kısımında an itibariyle yayında. 6. haftanın Pazar futbolunda Bursaspor ile Galatasaray karşılaştı ve zirvedeki en yakın rakibi Beşiktaş'ın puan kayıbı ile Galatasaray'ın alacağı 3 puan daha da önemli hale gelmişti. Bursaspor Galatasaray maç özetini haberimizden izleyebilir, maçla ilgili tüm detayları da okuyabilirsiniz.

Bursaspor Galatasaray maç özeti izle: Galatasaray zirvede tek başına!

Bursaspor Galatasaray maç özeti, an itibariyle yayında! Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin yanısıra 6. haftanın en merakla beklenen maçlarından birisi olan Bursaspor Galatasaray maçı beklentilerin altında kalmadı ve bol pozisyonlu, bol heyecanlı bir maç oldu. İlk yarı, Delarge'ın golü ile 1-0 Bursaspor üstünlüğü ile geçse de Igor Tudor'un değişiklikleri ile Galatasaray'ın atakları golleri getirdi.

Mücadeleye ev sahibi Bursaspor etkili başladı ve ilk yarıyı 1-0 öne kapattı. İkinci yarıda oyunu tamamen rakip yarı alana yıkan Galatasaray, aradığı golleri bulmayı başardı ve sahadan 2-1 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri, 74. dakikada Sofiane Feghouli ve 81. dakikada Tolga Ciğerci kaydetti. Bursaspor'un tek sayısı, 14. dakikada Delarge kaydetti.

Bursaspor Galatasaray maç özeti izle!

Bu sonucun ardından ligdeki yenilgisiz liderliğini sürdürürken puanını 16'ya yükseltti. Bursaspor ise 9 puanda kaldı.

BURSASPOR GALATASARAY MAÇINDAN NOTLAR ve ÖNEMLİ DAKİKALAR

Süper Lig'in 6. haftasında Bursa'da oynanan Bursaspor-Galatasaray karşılaşmasında her iki teknik adam, geçen haftaki ilk 11'lerinde değişiklikliğe gitmedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmada, geçen hafta deplasmanda 4-2 kazandıkları Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasının ilk 11'ini sahaya sürdü.

Galatasaray'da da teknik direktör Igor Tudor, geçen hafta 2-0 galip geldikleri Kasımpaşa maçının ilk 11'inde değişiklik yapmadı.

Bursaspor, maça Harun Tekin, Barış Yardımcı, Titi, Ekong, Aziz Eraltay, Agu, Badu, Delarge, Batalla, Ekoko ve Stancu, Galatasaray ise Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Rodrigues, Tolga Ciğerci, Belhanda ve Gomis ilk 11'iyle başladı.

Bursaspor'da Muhammed Şengezer, Ertuğrul Ersoy, Merter Yüce, Paschal, Furkan Soyalp, Jorquera, Bilal Kısa, John, Yusuf Erdoğan ve Deniz Yılmaz, Galatasaray'da ise Eray İşcan, Ahmet Çalık, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş, Linnes, Koray Günter, Denayer ve Feghouli yedek kulübesinde bekleyen isimler oldu.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu stadta

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, müsabakayı tribünden izledi.

Çavuşoğlu, karşılaşmayı protokol tribününden Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ile birlikte takip etti.

Tribünlerde 50. yıl koreografisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 2 yıl önce açılan statta tribünlerin tamamı ilk kez bu karşılaşmada doldu.

Her iki takım taraftarları, tribündeki yerlerini alarak takımları lehine tezahüratlarda bulundu. Bu arada bir Bursaspor taraftarı, maraton tribününe ''Benimle evlenir misin Sabiha?'' pankartı açtı.

Bursaspor taraftarları, takımlarının sahaya çıkışı sırasında tribünlerde koreografi yaptı. Teksas taraftar grubunun 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapılan koreografide, maraton tribününde ''Teksas'', kale arkası tribününde ise "50. yıl" yazısı oluşturuldu.

Bu arada Teksas Tribünü'nün önüne ''1967 Kimse Yokken Teksas Vardı 2017'' pankartı asıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada gelişen Galatasaray atağında, sol taraftan Tolga Ciğerci'nin pası ile ceza sahasında topla buluşan Gomis'in vuruşunda, kaleci Harun Tekin meşin yuvarlağı kornere çeldi.

  1. dakikada ev sahibi ekip, Delarge'ın golüyle öne geçti. Bu dakikada ani gelişen Bursaspor atağında, sol kanatta topla ilerleyen Ekoko'nun Mariano'yu geçtikten sonra ceza sahasına ortasında arka direkte bulunan Delarge, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
  2. dakikada Galatasaray'ın ceza sahası dışından sağ çaprazdan kazandığı serbest vuruşu Belhanda kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortasında topla buluşan Gomis'in vuruşunda, meşin yuvarlak savunma oyuncularından döndü.
    Aynı dakika içinde Barış Yardımcı'nın sağ taraftan hızla Galatasaray ceza sahasına girerek yaptığı ortada arka direkte bulunan Stancu'nun vuruşunda, kaleci Muslera'ya çarpan top üstten kornere çıktı.
  3. dakikada Latovlevici'nin sol kanattan Bursaspor ceza sahasına yaptığı ortada Tolga Ciğerci'nin kafa vuruşunda, kaleci Harun Tekin topu kornere çeldi.
  4. dakikada Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortada ön direkte bulunan Gomis'in kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.
  5. dakikada sol kanattan Latovlevici'nin ceza sahasına ortasında savunma oyuncularına çarpan top, Rodrigues'in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleye yönelen top Titi'ye çarparak kornere çıktı.
  6. dakikada orta sahadan aldığı topla Galatasaray ceza sahası önüne kadar ilerleyen Badu'nun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

En Çok Aranan Haberler