HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cadılar Bayramı ne zaman? Steam Cadılar Bayramı indirimleri de başlıyor!

Cadılar Bayramı gün sayıyor, aynı zamanda Cadılar Bayramı'nda sürekli gerçekleştirilen Steam indirimleri de müjdenelendi. Pegan kökenli olduğuna inanılan Cadılar Bayramı, her yıl ekim ayında kutlanır, sadece Hristiyanlar değil tüm dünyada farklı ülkelerde çeşitli kıyafetler ile kutlanıyor. Peki, 2017 Cadılar Bayramı ne zaman? Neden kutlanır? Ayrıca, Steam Cadılar Bayramı indirimleri ne zaman başlayacak? İşte Cadılar Bayramı hakkında tüm detaylar...

Cadılar Bayramı ne zaman? Steam Cadılar Bayramı indirimleri de başlıyor!

Cadılar Bayramı, her yılın ekim ayını ilginçleştiren farklı ritüellerden bir tanesi. Cadılar Bayramı, partilerle, çocukların kostüm giyerek kapı kapı oyuncak, şekerleme veya cep harçlığı istediği bir çeşit bayram merasimi. Cadılar Bayramı çerçevesinde ayrıca, balolar, korku filmi seansları ve çeşitli geziler düzenleniyor. Cadılar Bayramı tarihi incelendiğinde; Cadılar Bayramı; Anglosakson dünyasında ve başlıca Batılı ülkelerde "Halloween" olarak adlandırılır. Bu sözcük All Hallow's Eve (Azizler Günü'nün arifesi) kavramından kısaltarak, oluşturulmuştur. Cadılar Bayramı çeşitli Batı ülkelerinde kutlanır. Amerika'da oldukça büyük ve görkemli bir festival olan Cadılar Bayramı, Amerikan kültürünün etkisiyle diğer Batılı ülkelerde de yaygınlaşmaktadır.

CADILAR BAYRAMI NE ZAMAN? CADILAR BAYRAMI HAKKINDA HER ŞEY

Her yılın 31 Ekim tarihinde kutlanan Halloween Paganlar'da bu tarihin yazın bitişi ve kışın başlangıcı olarak simgelenmesi nedeniyle bu tarihte kutlanır.
Cadılar Bayramı'nın en önemli simgesi gülen yüz çizili balkabağıdır. Balkabağının içi boşaltılır ve gülen yüz şeklinde oyularak içine bir mum yakılır. Cadılar Bayramı gününde en çok tüketilen şekerleme türü elma şekeridir. Küçük çocuklar o gün kapı kapı gezip ev sahiplerine "şaka mı şeker mi" diye sorar. Ev sahibi eğer şakayı seçerse çocuklar korkunç kıyafetleri ile komiklik yaparlar.

Ev sahiplerinin çocuklara şeker ve harçlık verildiği bugünün geçmişi ise geçmişi ise Britanya'da yoksulların dolaşarak "ruh keki" istemesi tradisyonuna dayanır.

Yetişkinler ise o gece kıyafet baloları veya partiler organize ederler. Bu partilerin konsepti korku üzerine olur fakat dileyen dilediği kostümü giyer. Kimi bir zombi olurken kimisi Kaptan Jack Sparrow olabilir. Bu partilerden son yıllarda Türkiye'de de yapılmaktadır. Ülkemizde cadılar bayramı resmi olarak kutlanmasa da küçük bir kesim kıyafet ve kostüm balosu şeklinde bayramı tesit etmektedir.

STEAM CADILAR BAYRAMI İNDİRİMLERİ NE ZAMAN?

Steam yılbaşı indirimleri öncesinde bir büyük indirim daha Steam kullanıcıları tarafından bekleniyor. Cadılar Bayramı indirimleri, 28 Ekim tarihinde başlayıp, 31 Ekim akşamı sona eriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler