HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Bodrum ilçe teşkilatı Savarona'ya talip

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Teşkilatı, Atatürk'ün yatı Savarona'yı Devrim Müzesi yapmak istediklerini açıkladı.

CHP Bodrum İlçe binasında gerçekleştirilen basın toplantısına CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve üyeler katıldı. Demokrasiyle yönetildiği iddia edilen ülkemizde bugün 48 gazetecinin hapiste olduğunu söyleyen Öztürk, "Atatürk'ün 'Bir çocuğun oyuncağını bekler gibi bekledim' dediği, ömrünün son 54 gününü geçirdiği, nice devlet başkanını ağırladığı, kabine toplantılarını yaptığı Savarona bu ülkede korunması gereken, müze yapılması gereken en önemli değerdir. 1989 yılında Savarona yatını 49 yıllığına prenslerden birine verenlerin bugün bir yerleri sızlamış mıdır bilemiyorum. Ama Atamızın yatının bugün getirildiği durum bizim yüreğimizi sızlattı. Eminim ki Atamızın kemikleri de sızlamıştır" dedi.

"SAVANORA'YI DEVRİM MÜZESİ YAPACAĞIZ"

"CHP Bodrum Örgütü olarak Bodrum adına Atamızın yatına talibiz" diyen Öztürk, "Siz yapamadınız, biz yapacağız. Savarona'yı Bodrum'da Devrim Müzesi yapacağız. Bu konuda Bodrum'daki siyasi partilere, 11 belediye başkanına, Bodrum Ticaret Odası'na, TÜRSAB'a, BODER'e, Şoförler Odası'na, bütün oda ve derneklere ve en önemlisi demokrat ve Kemalist Bodrum halkına sesleniyorum. CHP Bodrum Örgütü olarak çıktığımız bu yolda bize destek olunuz. Bizim yanımızda olunuz. Bizimle beraber olunuz. İnanın bana biz Bodrum olarak bunu yapabiliriz. Hemen bir 'Bodrum Platformu' oluşturup, güçlerimizi, imkanlarımızı birleştirip bunu yapabiliriz. En azından ben bunu Atamıza borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk bize bir ülke armağan etti, demokrasi armağan etti, özgürlük armağan etti. En önemlisi bu ulusu kul olmaktan çıkarıp, millet olma onurunu hediye etti. Eğer bu ülke ona bir tek Savanora'yı hediye edemiyorsa, bu ayıpta bu ülkeyi yönetenlerindir. Ama bizler buna müsaade etmiyoruz ve Atamızın yatını Bodrum'a istiyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler