HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çifte saldırıya HDP, MHP ve CHP’den kınama: Düşmanlık üreten uygulamalar sonlandırılmalı

İstanbul’da dün çevik kuvvet polisini hedef alan çifte bombalı saldırılara dair CHP, HDP ve MHP’den tepki mesajları geldi.

Çifte saldırıya HDP, MHP ve CHP’den kınama: Düşmanlık üreten uygulamalar sonlandırılmalı

Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiş düdüğünden yaklaşık bir buçuk saat sonra Vodafone Arena stadı yakınında ve Maçka Parkı’nda polis ekiplerini hedef alan iki bombalı saldırı düzenlenmişti. İlk bilgilere göre, saldırılarda ikisi sivil 27’si polis olmak üzere toplam 29 kişi yaşamını yitirmiş, en az 155 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı henüz üslenen olmadı.

‘Düşmanlık üreten politikaları sonlandırmak gerek’

Halkların Demokratik Partisi (HDP), saldırıyı kınadıklarını, büyük üzüntü yaşadıklarını ve acıyı paylaştıklarını bildirdi.

Acıların dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini aktaran HDP, şunları kaydetti: “Türkiye hem iç hem de dış politikada barış, demokrasi, insan hakları adına örnek bir ülke ve daha önemlisi politik aktör haline gelmelidir. Daha fazla gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık ve çatışma üreten politikaları, dili ve üslubu, uygulamaları derhal sonlandırmak gereklidir. Bu gidişe ‘Dur’ demenin ilk adımı budur. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz.”

‘Yeni terörle mücadele politikasına ihtiyaç var’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını belirterek, “İktidar, ülkemizin, akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasına ihtiyacı olduğunu vakit geçirmeksizin kabul etmek zorundadır” mesajını paylaştı.

‘Teröre karşı mücadelede her türlü desteğe hazır olduklarını’ifade eden Kılıçdaroğlu, “Nereden gelirse gelsin, tüm terör saldırılarının faillerinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin; vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, dayanışma kararlılığı karşısında ezileceğine duyduğum sonsuz inançla Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin aileleri ile Emniyet teşkilatımıza ve iki mensubunu saldırılarda şehit veren Beşiktaş Jimnastik Kulübümüze başsağlığı dileklerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, ‘başkanlık görüşmeleri’ne dikkati çekti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de PKK, ‘FETÖ’, IŞİD, YPG ve DHKP-C’nin ‘milli vakar ve namus karşısında yerle yeksan olacağını’ ifade ederek şunları söyledi: “Ülkemizin sosyal ve siyasal uzlaşma kulvarına girmeye başladığı şu günlerde karanlık ellerin, kaos ve kriz tetikçilerinin anında devreye girmesi tesadüfi görülmemelidir. Ancak Türk milleti meşum ve melun oyunları bozmaya muktedirdir. Türkiye Cumhuriyeti her türlü iğrenç ve namert operasyonu göğüsleyip ezecek güç ve kudrettedir. Bunun başka bir alternatif ve yolu kalmamıştır.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler