HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk istismarı sosyal medyada isyana neden oldu: #pedofiliyekarşıSESVER

Son zamanlarda yaşanan çocuk istismarı olayları ve akabinde gelişen aklama/savunma açıklamaları sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu.

Çocuk istismarı sosyal medyada isyana neden oldu: #pedofiliyekarşıSESVER

**Diren Selimoğlu/Mynet Haber

**

Karaman'da bir öğretmenin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz haberiyle başlayan istismar haberleri gün geçtikçe artış gösterdi.

Pedofili nedir?

Pedofili ya da sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları veya ergenliğe yeni girmişleri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık. Bu durumdan muzdarip kişilere pedofil ya da sübyancı denir

Çeşitli illerden gelen bu haberler yurttaşları derinden sarsarken, yetkililerin olayları küçümseyen ve aklamaya çalışan açıklamaları insanlarda tepkiye neden oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na verilen gensorunun reddi sonrası tebrik fotoğrafları sosyal medyada çok tartışılmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya kullanıcıları #pedofiliyekarşıSESVER etiketiyle paylaşımlar yapıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler