HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deneme sürüşünde yakalandılar

Bodrum'da sığınmacıları İstanköy (Kos) Adasına geçirmek üzere getirildiği öne sürülen tekne Bitez Koyunda deneme sürüşü yapılırken ele geçirildi.

Deneme sürüşünde yakalandılar

Polisi fark eden organizatörlerden 2’si kaçarken, tekneyi kurtarmak için gelen 6 kişi gözaltına alındı.

Dün sabaha karşı bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Bodrum Bitez Koyunda yaklaşık 60 kaçağı Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) Adasına geçirmek üzere hazırlık yapan bir tekneyi takibe aldı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında gelen ve Bitez Koyu sahiline yanaşan 10 metrelik sürat teknesi ile göçmen kaçakçılığı yapacakları öne sürülen iki organizatör, polisi fark edince kayıplara karıştı.

Sahil güvenlik botunun da destek verdiği sivil polis ekipleri uzaktan takip ettikleri tekneyi bulunduğu yerden götürmek için gelen 6 organizatörü yakalayarak gözaltına alındı. Cumartesi akşam saatlerinde Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 40 yaşındaki M.K. ile 46 yaşındaki T.M.’nin çeşitli yaralama ve göçmen kaçakçılığı suçlarından arandığı ve yakalama kararı olduğu, 16 yaşındaki yaşındaki S.S.’nin hakkında ise kayıp ilanı olduğu ve ailesine bu sabah teslim edildiği belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelere göre sürat teknesinin Kuşadası’ndan getirildiği ve sahibi K.R.N’nin arandığı bildirildi. Gözaltına alınan 6 kişiden üçü ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, sorgulaması devam eden iki kişinin pazartesi günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Polis göçmen kaçakçılığında kullanılması planlanan tekne ile ilgili alınan ifadelerden yola çıkarak Gümbet ve Bitez mahallesinde operasyonları yoğunlaştırdı.

80 BİN TL DEĞERİNDE

Bitez koyundan dördüncü kez sığınmacı kaçırılmak istendiğini öne süren bir tekne sahibi, emekli banka memuru 70 yaşındaki Mustafa Gökmen, "Burada güvenlik önlemlerinin daha da arttırılması gerekir. Polisin operasyonunun ardından başıboş kalan tekne benim ve arkadaşların teknesine çarparak hasara yol açtı. Sahil güvenliğe haber vererek tekneyi gelip almalarını istedik. Bu tekne göçmen kaçakçılığı için dizayn edilmiş. 80 bin TL değerinde olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

En Çok Aranan Haberler