HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dev PKK bayrağını öğrenciler paramparça etti

Şanlıurfa'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine dönüştü.

ŞANLIURFA (İHA) - Nevruz kutlamalarında alana açılan dev bir PKK bayrağı, dakikalarca alanda dolaştırıldıktan sonra öğrenci çocuklar tarafından yırtılarak parça parça edildi.

Sabah erken saatlerde kontrol noktalarından geçerek alana gelen kalabalık grup, emniyet güçleri tarafından tek tek arandı. Alanı dolduran binlerce kişi, terörist Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını ve PKK'yı simgeleyen bez parçaları açarken, zafer işareti yaparak Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı. BDP ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından Topçu Meydanı'nda düzenlenen Nevruz kutlamasına BDP Eşbaşkanı Selehattin Demirtaş ile yaklaşık beş bin kişi katıldı. Terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan

lehine sloganlar atan binlerce kişi, kutlamaları adeta PKK'nın gövde gösterisine dönüştürdü. Bazı çocuklar, ağaçlara ve panoların üzerine çıkarak tehlike oluşturdular. Başka bir çocuk ise yüzünü puşi ile kapatarak pistin üzerine çıkıp PKK flamasını simgeleyen bez parçasını açarken, düşme tehlikesi geçirdi. Bu sırada sahneden alana dev bir PKK flaması açıldı. Dakikalarca alanda dolaştırılan PKK bayrağını, küçük öğrencilerin saldırarak yırtması dikkat çekti.

Öte yandan, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açılış konuşması yapması bekleniyor. Yapılacak konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakılacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler