HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DHBT soruları ve cevapları erişime açıldı

DHBT soruları açıklandı. 4 Aralık'ta gerçekleştirilen sınavın ardından adayların merakla bekledikleri DHBT soruları ve cevapları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Şimdi sonuçlar bekleniyor.

DHBT soruları ve cevapları erişime açıldı

DHBT soruları için bekleyiş son buldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4 Aralık 2016 Pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sonrasında sınava katılan adaylar DHBT soruları için bekleyişe geçmişti. 40 soru sorulan ve adaylara 60 dakika süre tanınan sınavdan çıkan adaylar, doğru bir değerlendirmede bulunabilmek için DHBT soruları ve cevaplarının açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM'nin DHBT soru ve cevaplarını açıklaması ile sonuçların açıklanacağı zamandan önce adaylar alabilecekleri puan hakkında net bir fikir sahibi olabilecekler. Sınav sorularına haberin sonunda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM, DHBT SORULARINI DUYURDU

ÖSYM sınav sonrasında DHBT sorularını resmi internet sitesi üzerinden adayların erişimine açtı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 4 Aralık 2016 tarihinde saat 09:30’da uygulanan 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir" ifadelerine yer verildi. Şimdi adaylar 10 gün boyunca, yani 14 Aralık Çarşamba, gününe kadar DHBT sınav sorularının %10'unu inceleyebilecekler.

DHBT NEDİR?

Önceleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sınav yapılan protokolden sonra ÖSYM tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. ÖSYM tarafından ilk olarak 18 Ekim 2014'te uygulandı. DHBT sonuçlarına göre Kur'an Kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına personel alımı yapılmaktadır. Yani Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmak isteyenlerin mutlaka bu sınava girmesi gerekmektedir. Dini öğrenim mezuniyeti olanlar; yani İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Önlisans programlarından mezun olanlar, İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği lisans programlarından mezun olanlar DHBT'ye girebilmektedir.

DHBT'DE SORULAN KONU BAŞLIKLARI

DHBT'de ilk 20 soru temel din bilgisi sorularından oluşmaktadır. Bu bölümde; İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi, Siyer ve İslam Ahlakı konularından sorular sorulur. İkinci 20 soruluk kısımda ise; Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi ile Dini Hitabet konularından sorular sorulmaktadır.

DHBT'de sorulan sorular için tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler