HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri Bakanlığı'ndan Trump'ın 1915 olayları mesajına tepki

Dışişleri Bakanlığınca, ABD Başkanı Donal Trump'ın 24 Nisan açıklamasına ilişkin, "ABD Başkanı Trump'ın '1915 Olayları' hakkında 24 Nisan 2017 günü yaptığı yazılı açıklamadaki yanlış bilgi ve tanımlamaların, bazı radikal Ermeni çevrelerin yıllar içinde bu ülkede propaganda metotlarıyla oluşturdukları bilgi kirliliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir." ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da Türk bayrağı yakılmasını olayını da lanetledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın "1915 Olayları” hakkında yaptığı yazılı açıklamadaki yanlış bilgi ve tanımlamaların, bazı radikal Ermeni çevrelerin yıllar içinde bu ülkede propaganda metotlarıyla oluşturdukları bilgi kirliliğinden kaynaklandığının düşünüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Yeni ABD yönetiminden, şiddet eğilimleri ve nefret söylemleri ile tanınan bu çevrelerin tek taraflı tarih anlatılarına itibar etmemesini ve tüm tarafların acılarını dikkate alan bir yaklaşım benimsemesini bekliyoruz." ifadelerini kullanıldı.

Birinci Dünya Savaşı döneminde hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerinin bu yıl da 24 Nisan'da, İstanbul Ermeni Patrikhanesi'nde düzenlenen törenle hak ettikleri saygıya uygun biçimde anıldıklarının ABD yönetimine hatırlatıldığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu törene ilettiği mesajın, Türkiye'nin konuya ilişkin yaklaşımını yansıttığının altı çizildi.

TÜRK BAYRAĞI YAKILMASINA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da 1915 olaylarının sözde yıldönümü etkinlikleri sırasında Türk bayrağı yakılmasını olayını da lanetledi.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 24 Nisan 2017 günü düzenlenen 1915 olayları sözde yıldönümü etkinlikleri sırasında Türk bayrağının yakıldığı yönündeki haberler basına yansımıştır.

Bayrak bir milletin bütün temel değer ve inançlarını, özgürlüğünü sembolize etmektedir. Türk milletinin varoluşuyla bir nevi eş anlamlı kabul edilen bayrağımıza yönelik olarak gerçekleştirilen söz konusu eylem toplumumuzda büyük infial ve tepkiyle karşılanmıştır. Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü temsil eden bayrağımıza atfettiğimiz önem çerçevesinde, bu hain eylemi ve müsebbiplerini şiddetle lanetliyoruz” denildi. (AA)


En Çok Aranan Haberler