HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da PKK'ya büyük operasyon

Diyarbakır'ın merkez Sur ve Yenişehir ilçelerindeki bazı mahallelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi.

Bu sabah sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ve Yenişehir ilçelerinde Özel Harekat timleri ve komandoların da katılımıyla operasyon başlatıldı.

Operasyona 2 helikopter havadan destek verirken, yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiği gözlendi.

Operasyon sürüyor.

Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz Sur ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede (Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Gazi Caddesi, Cemal Yılmaz mahallelerinde) ve Yenişehir ilçesi Feritköşk ve Dicle mahallerinde 10 Ekim 2015 Cumartesi günü saat: 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

MARDİN'DE DE YASAK VAR

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, bugün saat 07.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Dargeçit Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Dargeçit ilçesinde kamudüzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü Terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ile barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, ilçede, bugün saat 07.00'den itibaren başlayan sokağa çıkma yasağının ikinci bir duyuruya kadar sürdürüleceği kaydedildi.

5 PKK'LI TUTUKLANDI

Ağrı'da PKK'ya kuryelik yaparak, öz yönetim isteğinin yazılı olduğu pankartı açtığı öne sürülen 5 şüpheli tutuklandı.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen 8 Ekim günü PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına eleman temin eden, örgüt mensupları ile şehir merkezi arasında işbirlikçilik ve kurye faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen A.G., 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklandı. Valilik, aynı gün il merkezinde HDP ve DBP’nin yaptığı basın açıklamasında 'Komployu kınıyoruz, halkımızın öz yönetimini selamlıyoruz' pankartı açıldığı bildirildi. Açıklamada, pankart açma olayı ile ilgili gözaltına alınan F.K., M.Ç. ve M.Ö.'nün sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı belirtildi. Valilik, 9 Ekim günü ise il merkezinde hareketlerinden şüphelenilerek kimlik kontrolü yapılan F.K.'nin 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme', 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından toplam 11 yıl 8 ay hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktığını açıkladı. F.K., adli mercilere sevk edildi.

HDP'Lİ BAŞKAN DA TUTUKLANDI

Van'ın, DBP'li Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır, tutuklandı.

Özalp'in Tepedamı Mahallesi kırsalında 1 Ekim'de terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu bilgisi üzerine operasyon yapıldı. Operasyonda 1 PKK'lıyı etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, bir eve sığınan diğer örgüt mensuplarına yönelik yürüttüğü çalışmayı, 'canlı kalkan' olarak engelledikleri gerekçesiyle de Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı, Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Meclis üyesi Kasım Hazır'ı gözaltına aldı. Bağcı, Bayram ve Hazar, adli hükümler uygulanarak serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazı üzerine, Bağcı, Bayram ve Hazar bu sabah saatlerinde yeniden gözaltına alındı.

Bağcı, Bayram ve Hazır, çıkarıldıkları 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'Terör örgütü adına suç işlemek', 'Görevli memura mukavemet' ve 'Mala zarar verme' suçlarından tutuklandı.

ŞAFAK VAKTİ TERÖR OPERASYONLARI

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, korsan gösterilerde polise av tüfeği ile saldıran ve silahla yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK yandaşlarına yönelik kent merkizende 20 adrese eş zamanlı şafak vakti operasyon yaptı. Toplam 350 polisin katıldığı operasyonda, 15 kişi gözaltına alındı.

Merkez Seyhan İlçesi Küçükdili Mahallesi'nde terör örgütü PKK lehine yapılan korsan gösterilerde, polise karşı silahlı saldırıda bulunan ve yol kesip kimlik kontrolü yaptığı öne sürülen şüphelilerin adreslerine şafak vakti girildi. TEM Şube ekipleri belirlenen 20 adrese Asayiş, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerinden 350 polis ile girdi. Adreslerde yapılan aramalarda 15 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda av tüfeği, tüfeklere ait mühimmat, örgüt dökümanı elegeçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

VATANDAŞ İHBAR ETTİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen emniyet güçleri 1 teröristi öldürdü

Adıyaman’da vatandaşın ihbarı ve istihbarı çalışmalar sonucunda bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgeyi göre, vatandaşın ihbarını değerlendiren Jandarma Özel Harekat Timleri Adıyaman Kayatepe köyü Darmızrak mevkiinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon başlattı. Gece geç saatte Jandarma Özel Hareket Timleri tarafından başlatılan operasyona Polis Özel Hareket ekipleri de destek verdi. Yapılan operasyonda Siirt doğumlu Bawer Botan kod adlı Vedat Çakır adlı terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. İki kişi oldukları tahmin edilen teröristlerden diğerinin yaralı olduğu ve kaçtığı öğrenildi. Bölgede jandarma ve polis ekiplerinin operasyonları devam ederken, öldürülen teröristin cenazesi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastane çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler