HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da şehit olan iki polis için tören düzenlendi

Diyarbakır’da şehit olan iki polis için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende şehitlerin arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur için ilk tören Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlendi.

ŞEHİT POLİS CENGİZ ERDUR'UN CENAZESİ YARIN ELAZIĞ'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan, memleketi Kahramanmaraş'ta, şehit polis Cengiz Erdur da memleketi Elazığ'da toprağa verilecek.

Evli ve bir kız, bir erkek olmak üzere 2 çocuk babası olan şehit polis Erdur'un eşinin de Diyarbakırlı olduğu öğrenildi. Anne ve babası ile bir ağabeyini daha önce kaybeden şehit polis memuru Erdur'un bir ağabeyi de Adıyaman'da infaz koruma memuru olduğu öğrenildi. Elazığ Mevlana Cami'inde ikindi namazı müteakip kılınacak cenaze namazından sonra şehit polis Cengiz Erdur'un naaşı, Elazığ Asri Mezarılğı'nda toprağa verilecek.

''HAİNLER, MUTLAKA HESAP VERECEKSİNİZ''

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan bir konuşma yaptı. Taşdan, “Terör örgütü mensuplarınca görevlilerimize saldırıda bulunulmuş, bu saldırıda iki tane kardeşimiz şehit düşmüştür. Olayı gerçekleştiren teröristeler Dört Ayaklı Minare’nin yanında yapılan basın açıklamasının olduğu yere doğru kaçmışlardır. Burada bulunan görevlilerimize de ateş açmışlar, bir arkadaşımız da burada yaralanmış, çıkan çatışmada ilimiz Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiştir. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen ve huzurumuza göz diken hainler, mutlaka bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Saldırı ve sonrasında yaşanan olaylarda meslektaşlarıma acil şifalar diliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

MESLEKTAŞLARI CENAZELERİ TEKBİRLERLE KALDIRDI

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri kalafattan alındı. Şehit polislerin meslektaşları, tabutları tekbirler eşliğinde omuzlara alınıp ambulansa taşıdı.

Şehit Cengiz Erdur’un cenazesi memleketi Elazığ’a, Ahmet Çiftaslan’ın cenazesi ise Kahramanmaraş’a gönderildi.

ŞEHİT ERDUR’UN KAYNANASI: “VATANI BÖLEMEYECEKSİNİZ”

Şehit Cengiz Erdur’un kayınvalidesi Ayşe Düşünceli tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, iki torunu ile birlikte teröristlere lanet okudu.

Ayşe Düşünceli, “Nasıl kıydılar sana, nasıl kıydılar canıma, ne istediniz benim yavrumdan, elleriniz kırılsın. Ekmeğinin peşinden gitmişti benim yavrum. Ne istediniz Cengiz'imden. Vatanı bölemeyeceksiniz. İki tane gözü yaşlı yavru, yetim bıraktı. Bana emanet etti. Cengiz, sağ yanım benim Cengiz, bu acıya dayanamam ben. Gelin, gelin düğüne geldiniz yavrum” dedi.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI SOLMAZ'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit polisler için başsağlığı mesajı yayınladı.

Solmaz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, 'Diyarbakır İli Sur İlçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanımız Tahir Elçi, Şehit Polis Memurlarımız Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralanan polis memurlarımız ve basın mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz' denildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler