HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Denizi'nde 30 FETÖ'cü Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Aralarında asker ve polislerin de olduğu 30 FETÖ’cü Yunanistan’a kaçarken yakalandı. 2 mahrem imam, ihraç edilmiş bir komiser yardımcısı ile yine ihraç edilmiş bir astsubay yakalananlar arasında...

Bodrum'da önceki gece bir tekneye düzenlenen operasyonda, Yunan adalarına kaçmaya çalışan, 13'ü çocuk 30 Türk vatandaşı ve 4 Suriyeli, 2 insan taciri yakalandı. Türk vatandaşı olanların 17'sinin FETÖ üyeliğinden arandığı ortaya çıktı. Aralarında müdürlerin de bulunduğu mesleklerinden ihraç edilen polisler, üst rütbeli askerler, TİB ve MEB eski personeli ve ailelerinden oluşan kaçaklardan, meslekten ihraç edilen bir öğretmen olan Muhammet Bayram'ın, "Emniyet mahrem imamı" olarak Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Hamza Demirezen'in ise BTK uzmanı olduğu ve Ankara'da askeri casusluktan yargılandığı belirlendi.

GECE OPERASYON DÜZENLENDİ

Bodrum Başsavcılığı'nın gece 02.00 sularında Karaada açıkları Kos Adası deniz sınır hattı üzerinde düzensiz göçmen faaliyeti istihbaratı alması üzerine İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen, 2 Türk vatandaşının tekne kaptanlığı ve yardımcılığında bir motor yatla kaçmaya çalışan şüpheliler operasyonla yakalandı. İçlerinde 2 si çocuk 4 Suriye uyruklu şahısla; 13 ü çocuk, 17 si yetişkin olmak üzere 30 Türk vatandaşı toplam 34 kişi gözaltına alındı. Yunanistan'a kaçmaya çalışan Türk vatandaşları içinde Ankara ve İzmir'de ikamet eden Emniyet, Milli Eğitim, Asker, TİB gibi farklı meslek gruplarından, kamudan ihraç olan FETÖ mensuplarının olduğu tespit edildi.

ASKER VE İMAMLAR VAR

İlk tespitte, 17 yetişkin içinde 9 ByLock'çu bulunduğu anlaşıldı. Emniyet personelinden sorumlu 2 mahrem imam, ihraç edilmiş bir komiser yardımcısı ile yine ihraç edilmiş bir astsubay yakalananlar arasında. Bodrum'da geçen hafta düzenlenen operasyonda, aralarında, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edilen ve ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen eski Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Arif Çelik, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı O.K., eşi Ü.K. ve eski Kırşehir Emniyet Müdürü H.A.İ.'nin de bulunduğu 7 FETÖ üyesi, kendilerini Yunan adalarına geçirmeye çalışan 2 Ukraynalı insan taciri ile birlikte yakalanmıştı. Fethiye'de de 2 ay önce yapılan operasyonda, Konya'da görülen FETÖ davasında tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün eşi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 4 kişi Yunanistan'ın Rodos adasına kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

Şüpheliler Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet'teki işlemlerin sonrasında, şüphelilerin önümüzdeki günlerde Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılacağı öğrenildi.

SON 1 AYDA 100 FETÖ'CÜ YAKALANDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un talimatı doğrultusunda sahillerde 7/24 devriye gezen jandarma, polis ve sahil güvenlik ekipleri, deniz yoluyla Yunan adalarına kaçmaya çalışan FETÖ üyelerine göz açtırmıyor. Son 1 ayda sadece Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Göcek'ten Yunan adalarına geçmeye çalışan 57 FETÖ şüphelisi yakalandı. Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin yakaladıklarıyla birlikte bu sayı 100'ü aştı.


En Çok Aranan Haberler