HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 AÖF sınav sonuçları belirlendi

AÖF sınav sonuçları öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Merakla beklenen AÖF sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler eKampüs üzerinden AÖF sınav sonuçlarına kolayca ulaşabilecekler.

2016 AÖF sınav sonuçları belirlendi

AÖF sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. Milyonlarca öğrencinin beklediği AÖF sınav sonuçları sonunda açıklandı ve öğrenciler sonuçları görüntüleme fırsatı buldular. 4-5 Haziran'da gerçekleştirilen sınavların ardından sonuçların ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama yapılmamıştı ancak sınavın ardından çok geçmeden AÖF sınav sonuçlarının açıklanması öğrencilere rahat bir nefes aldırdı. Bu sonuçların açıklanması ile öğrenciler hangi derslerden ne kadar puan aldıklarını, ders notlarını, kaldıkları ve geçtikleri dersleri öğrenme fırsatı buldular. AÖF sınav sonucu sorgulama hakkında detayları ve AÖF sınav sonuçları sayfasının bağlantısını haberimizde sizlerle paylaştık.

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan sınavların sonuçları öğrencilerle paylaşıldı. AÖF sınav sonuçlarının açıklandığı üniversitenin internet sitesinden öğrencilere duyuruldu. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar AÖF'ün https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim-sonuclar sayfasından yararlanarak sınavdan aldıkları puanları öğrenebilecekler.

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

AÖF DERS GEÇME NOTU VE NOT SİSTEMİ

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin en fazla merak ettikleri konulardan birisi de ders geçme notunun ne kadar olduğu oldu. Öğrenciler sınavlardan geçebilmek için 35.00 veya bunun üzerinde bir başarı puanı almak durumunda. Aksi durumlarda öğrenciler sınavlarda başarısız olmuş kabul ediliyor. Burada başarı notunun hesaplanmasında o dönemde yapılan diğer sınavlardan alınan puanlar da etkili oluyor. Sınavların ardından ara sınav notunun %30'u, yıl sonu sınavı notunun ise %70'i alınarak başarı notu hesaplanır. Ödev uygulaması olan derslerde yapılan sınavlar sonucunda alınan notların “Başarı Notu”na katkısı; ara sınav notunun %30'u, ödev notunun %20'si, dönem sonu sınav notunun %50'sidir. Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) AÖF ders geçme notları şu şekildedir:

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

SINAV NOTUNA İTİRAZ EDECEKLER DİKKAT!

AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınav notunda bir yanlışlık yahut eksiklik olduğunu düşünen öğrenciler notlarına itiraz etme hakkına sahipler. Burada öğrencilerin itiraz süresini kaçırmaması gerekmektedir. AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 iş günü içerisinde öğrenciler itiraz edebilecekler. Bu sürenin tamamlanmasının ardından yapılan itirazlar ise geçerli olmayacak ve dikkate alınmayacaktır.

AÖF YAZ OKULU NE ZAMAN?

Sonuçların açıklanmasının ardından yaz okuluna kalan öğrenciler bu hizmetten faydalanmak için başvuru sürecini takip etmelidir. Buna göre; Yaz Okulu açılan birimlerden ders alacak Anadolu Üniversitesi öğrencisi ile diğer yükseköğretim kurumları öğrencilerinin ders seçim işlemleri ve kayıt onayları aşağıda belirtilen
şekilde yapılacak olup Yaz Okulu kayıt tarihleri:

– Önlisans/Lisans/Lisansüstü öğrencileri için 09-10 Haziran 2016'dır.
Yaz Okulunda Alınabilecek AKTS Kredi Sınırı;

– Lisans ve Önlisans öğrencileri için 20 AKTS,

– Yaz Okulu sonunda “Mezun” durumundaki Lisans ve Önlisans öğrencileri için 25 AKTS,

– Lisansüstü öğrencileri için 30 AKTS'dir.

Hem Anadolu Üniversitesinden hem de diğer yükseköğretim kurumlarından ders almak isteyen öğrencinin AKTS kredi toplamlarının yukarıda belirtilen sınırlar içinde kalmasına dikkat
etmeleri gerekmektedir.

Yaz okuluna başvuru yaparken seçtiğiniz derslere dikkat etmeniz gerekmektedir. Öğrenciler seçtikleri ders yahut dersleri daha sonra sistemden değiştiremezler. Bu nedenle seçilen derslerin ücretini Vakıflar Bankası'nın şubelerine yatırmaları gerekir. Ödeme yapılmadığı takdirde kayıt işlemi yapılmaz. Böyle bir mağduriyet yaşanmaması için öğrenciler dikkatli ve özenli olması gerekmektedir.

Diğer taraftan AÖF öğrencileri için bütünleme sınavı kaldırılmıştı. Öğrencilerin tepkisini çekmesine karşın bütünleme konusunda bir adım atılmadı ve bu yıl bütünleme sınavları yapılmayacak.

eKAMPÜS ÖĞRENCİNİN YARDIMCISI OLUYOR

AÖF öğrencilerinin derslerine yaptıkları hazırlıklarda en büyük yardımcılarından biri de eKampüs uygulaması oluyor. Öğrenciler burada işlerine yarayacak bilgileri bulabiliyor, bu bilgilerden faydalanabiliyor. Geçmiş ve güncel sorulardan faydalanan öğrenciler, aynı zamanda birbirleriyle bu platform üzerinden yardımlaşabiliyorlar. eKampüs Sistemi'nden faydalanmak istediğinizde, 'ekampus-login.anadolu.edu.tr' adresine giderek burada e-Posta adresiniz veya T.C Kimlik Numaranız ile şifrenizi kullanarak giriş yapabilir, sistemin artılarından faydalanabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler