HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genelkurmay, terörist saldırıları açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensuplarınca bölgede gerçekleştirilen saldırılarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

ANKARA (CİHAN)- Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 06 Ekim 2013 günü saat 01.00'de 5 bölücü terör örgütü mensubunun, Şırnak-Beytüşşebap-Mutluca Köyü yakınlarında bulunan Serhanoğlu Taş Ocağına gelerek şantiyede bulunan 11 işçiye propaganda konuşması yapmayı müteakip, işçilerin cep telefonlarını gasp etmiş, bir Mercedes kamyonu benzin dökmek suretiyle yaktı.

Genelkurmay görev alanlarıyla ilgili yaşanan önemli olaylar hakkında kamuoyuna verdiği bilgide, söz konusu olayın devamında "Şirkete ait Ford Connect marka araç ile şantiye muhasebecisi M.E.'yi yanlarına alarak Uzungeçit Köyü istikametinde uzaklaşmışlardır. Olayda kaçırılan muhasebeci saat 02.30 sularında Uzungeçit Köyü civarında serbest bırakılmıştır." denildi.

TERÖRİSTLER, ORMANCIYA MALZEME TAŞITTI

Yine Hatay-Dörtyol Kapılı Köyü'nde yaşanan bir başka olayda 4 bölücü terör örgütü mensubu tarafından; 21 Eylül 2013 günü saat 10.30 sıralarında Dörtyol İlçesi, Kapılı Köyü Tohtak Yaylası Yaylak Mevkiinde, orman kesim işinde çalışan bir vatandaşa 1.230 TL ile bir erzak ve malzeme listesi verildiği, istenen erzak ve malzeme saat 18.00 sıralarında, aynı mevkide şahıs tarafından bölücü terör örgütü mensuplarına teslim edildiği belirtilerek, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca söz konusu şahsa tekrar 600 ABD doları ile yeni bir malzeme listesi verilmiş, alınan malzemelerin 22 Eylül 2013 tarihinde teslim edilmesini müteakip, şahsa 700 ABD doları daha verilerek serbest bırakılmıştır.

Olay, vatandaşımız tarafından 04 Ekim 2013 günü, Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek durumu bildirmesi üzerine öğrenilmiş, fotoğraf teşhisinde bölücü terör örgütü mensuplarından birisinin Mazlum-Palu (K) İskender Doğruer olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili Dörtyol Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla adli tahkikata başlanmıştır." bilgisi aktarıldı.

LİCE'DE EL YAPIMI PATLAYICI

Diyarbakır Lice ilçesi 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurları tarafından, 03 Ekim 2013 günü saat 08.50 sıralarında, eski Bingöl-Diyarbakır karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü esnasında, menfez içerisinde, el yapımı patlayıcı (EYP) olduğu değerlendirilen bir adet kablo düzeneği gözle tespit edildiği ifade edilen diğer bir vakada ise, "Yapılan tespit üzerine ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen Olay Yeri İnceleme (OYİ) Timi, söz konusu düzeneği yerinde incelemiş ve yaklaşık 100 kg. patlayıcı madde (amonyum nitrat) ile tuzaklanmış olan EYP, aynı gün saat 14.35'te yerinde imha edilmiştir." açıklaması yapıldı.

KIŞLAYA MOLOTOFLU SALDIRI

Şırnak'ın Cizre İlçe merkezinde bulunan Şehit Yarbay Melih Gülova Kışlası'na 03 Ekim 2013 günü, 15-20 kişilik bir grup tarafından; üç adet ses bombası, üç adet molotof kokteyli ve altı adet havai fişek atılmıştır. Kışlanın, çevre emniyet nöbet mevzilerini hedef alarak atılan söz konusu patlayıcılar, kışla duvarı yakınına düştü. Anılan grup, olayı müteakip bölgeden kaçtı. Cizre ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, bahse konu patlayıcıları atanları tespit maksadıyla kamera kayıtlarının inceleme çalışmalarına başlandığı bildirildi. Olayda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmedi.

AKARYAKIT TANKERİNE SALDIRI

Bingöl-Genç Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında; bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, 03 Ekim 2013 günü saat 07.10'da, özel bir firmaya ait akaryakıt tankerinin, Suveren Köyü Hır Deresi mevkiinde demiryolu dolgusu üzerinden geçişi esnasında, bir adet el yapımı patlayıcı (kablo düzenekli, uzaktan kumandalı) patlatıldı. Olayda can kaybı olmadı, akaryakıt tankerinin arka dingili zarar gördü ve araç içerisindeki akaryakıt bölgeye sızdı. Olay yerinde gerekli incelemenin yapılması maksadıyla, Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca iki Jandarma Özel Harekat Timi ve bir Olay Yeri İnceleme Timi bölgeye sevk edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler