HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günün tarifi: Musakka

Mutfakların vazgeçilmez yemeklerinden olan musakka tarifini haberimizde bulabilirsiniz. İşte hazırlması oldukça kolay ve doyurucu olan musakka tarifi...

Günün tarifi: Musakka

Ramazan ayına özel iftar menülerini sizler için hazırlamaya devam ediyoruz. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan musakka tarifini iftar sofralarınız için yapabilirsiniz. Dilimize arapçadan geçen ve sulanmış adı verilen musakka Orta Doğu ve Balkan mutfaklarının da vazgeçilmez lezzetlerinden. Haberimizde patlıcan musakka, kabak musakka ve patates musakka tariflerini bulabilirsiniz

ŞAKŞUKA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Patlıcan musakka

4 adet bostan patlıcan, 1/2 dana kıyma, 1 adet domates, 2 adet yeşil biber, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı salça, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Zeytinyağı. Sosu İçin: 1 çorba kaşığı salça, 1,5 su bardağı su. Kızartmak İçin: Sıvı yağ. Süslemek İçin: Domates, Biber.

Patlıcanları 1 parmak genişliğinde keselim. Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım. İçine patlıcanları ilave edelim ve arkalı önlü pişirip, yağını süzdürelim. İçi için; soğanı, yeşil biberi küp şeklinde ince ince doğrayalım. Domatesi, sarımsakları rendeleyelim. Herhangi bir tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. İçine yeşil biberi, soğanı, zeytin yağını ilave edelim ve kavuralım. Daha sonra domatesi, sarımsakları ilave edelim ve karıştıralım. Son olarak baharatları, salçayı, tuzu ilave edip, iyice karıştıralım. Patlıcanları yarısını fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine kıymalı harçtan koyalım ve kıymaların üzerini de patlıcan ile kapatıp, yeşil biber ve domates ile süsleyelim. Sosu için; kaseye suyu, salçayı koyalım ve karıştırarak su da salçayı çözdürüp, patlıcanların üzerinde gezdirelim. Patlıcan Musakkamızı önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.

Patates musakka

6 adet patates, Yarım kilo kıyma, Soğan, 1 adet domates, 2 diş sarımsak, 2 adet yeşil biber, 1 yemek kaşığı salça.

Bir tavada ince ince doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde salçayı, yine ince ince yemeklik doğradığınız biberleri ve kıymayı atıp soteleyin ve çok az su ilave edin. Patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ince yuvarlaklar şeklinde doğrayın. Bir borcama en alta patatesleri dizin ve üzerine kıymalı sosu gezdirin. 180 dereceye ayarlı bir fırında patatesle pişene kadar bekletin.

Musakka

Musakka (Arapça: "sulanmış") Türk mutfağının belli başlı sebze yemeklerinden biridir. Aynı zamanda birçok Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin mutfaklarında da yer almaktadır. Birkaç hazırlanış türü bulunmaktadır; patlıcan musakka, kabak musakka, karnıbahar musakka ve patates musakka gibi.

Musakkanın hazırlanmasında kullanılacak ana sebze malzemesi ilk önce küçük parçalar halinde doğranır. Daha sonra kıyma, soğan da katılarak yağda kavrulur. Bu işlem de tamamlandıktan sonra önceden doğranmış sebze parçaları domates ile birlikte kıymanın içine katılır ve yemek suda pişirilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler