HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (18. gün)

Ramazan ayı boyunca yemek tarifleri Mynet.com'da. Hem göze hem damağa hitap eden iftar menüleri işinizi çok kolaylaştıracak. İşte Ramazan'ın 18. gününe özel, yemek tarifleri ve iftar menüleri...

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (18. gün)

Ramazan ayının 18. gününe özel yemek tarifleri Mynet.com'da. Dolu dolu bir ramazan sofrası hazırlamak istiyorsanız iftar menülerine mutlaka göz atmalısınız. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.

Bol bakliyatlı soğuk çorba

Yarım su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı şeker fasulye, yarım su bardağı dövme buğday, yarım su bardağı barbunya, 500 gr. süzme yoğurt, 7-8 su bardağı soğuk su, yarım demek taze nane, 4-5 tutam tuz

Tüm bakliyatları haşlayıp, süzüp, soğuması için kenara ayırın. Süzme yoğurt ile suyu karıştırarak koyu kıvamlı ayran haline getirin. Haşladığınız bakliyatlar, tuz ve naneyi bu ayrana ekleyin ve karıştırın. Dilerseniz ince kıyılmış sarımsak ve buz da ekleyebilirsiniz. Soğuk servis edin.

Kıymalı Ali Nazik kebabı

400 gr. dana kıyma, 4 adet patlıcan, 5 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 diş sarmısak, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, toz kırmızı biber, 1 adet domates, 1 adet sivri biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz.

Biber ve domatesi, fırın veya ızgarada 180 derecede pişirin. Patlıcanları közleyin, soyun, tuz karabiberle baharatlandırarak bıçakla kıyın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, kıymayı tuz ve karabiberle kavurun. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsakla beraber patlıcanı harmanlayın. Tavadan aldıktan sonra patlıcanları yoğurtla karıştırın. Servis için patlıcanı tabağa yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı ve 1 tutam kıyılmış maydanozu serpin. Yanlarına domates ve biber yerleştirin. Üzerine toz biberle kızdırdığınız 1 yemek kaşığı tereyağını gezdirerek servis edin.

Zeytinyağlı bakla

1 kg bakla, 1 limon suyu, 3 soğan, 1 dal taze sarımsak yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz, üzeri için 5~6 dal dereotu

Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp piyazlık doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Baklayı süzüp ekleyin. Taze sarımsağı ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Servis tabağına aldığınız baklanın üzerine serpin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Fıstıklı katmer

10 yemek kaşığı pudra şekeri, 8 hazır baklava yufkası 60 gr tereyağı, 8-9 yemek kaşığı toz Antep fıstığı, 125 gr kaymak, dondurma.

Fıstıklı katmer yapımının ilk aşaması için tereyağını eritin. İki yufkayı aralarını yağlayarak üst üste yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. üzerine toz fıstık, pudra şekeri ve kaymağı paylaştırıp kenarlarını katlayarak kapatın. çok az tereyağı sürün. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp katmerleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. üzerine toz fıstık serpiştirip dilerseniz yanında dondurmayla birlikte sıcak servis yapın.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler