HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakim ve savcıların yeni görev yerleri HSYK Kararnamesi ile belirlendi

Hakim ve savcıların yeni görev yerleri HSYK Kararnamesi'nin yayımlanmasının ardından belli oldu. HSYK Kararnamesi'yle pek çok önemli davada yer alan hakim ve savcının da görev yerleri değiştirildi.

Hakim ve savcıların yeni görev yerleri HSYK Kararnamesi ile belirlendi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi yeni kararnameyi yayımladı. HSYK Kararnamesi ile birlikte 888 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. HSYK Kararnamesi'yle görev yerleri değiştirilen hakim ve savcılardan 104'ü idari, 784'ü ise adli yargıdan hakim savcıyı kapsıyor. Görev yerleri değiştirilen isimler arasında, yakın geçmişte ismi sıkça duyulan hakim ve savcılarda yer alıyor.

SAVCI BİLAL BAYRAKTAR ANTEP'E

7 Şubat 2012 yılında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran, aynı zamanda Balyoz soruşturmasını başlatan Savcı Bilal Bayraktar HSYK Kararnamesi'yle Gaziantep'e atandı.

Hrant Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz Şanlıurfa Hakimliği'ne, Balyoz davasına bakan Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Dikenise Uşak Hakimliği'ne atandı.

ŞİKE DAVASININ SAVCISI BALIKESİR'E

HSYK Kararnamesi'yle Balyoz davasının savcısı Ali Haydar Kırşehir'e futbolda şike davasının savcısı Mehmet Berk ise Balıkesir'e atandı. Öte yandan Oda Tv davasının hakimi Hikmet Şen ise Van'a atandı. Oda Tv tutuklamalarını yapan İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Balık, Gebze Hakimliği'ne atandı.

AHMET ŞIK'IN KİTABINI TOPLATAN HAKİM MERSİN'E

Gazeteci Ahmet Şık'ın kitabını toplatan Hakim Mehmet Karababa Mersin Hakimliği'ne atandı. Öte yandan Ergenekon davasını devralan mahkemenin başkanı Hakan Günay ise HSYK Kararnamesi'yle Edirne'ye atandı.

ASKERİ CASUSLUK DAVASINA BAKAN ATİLLA RAHMAN TORBALI'YA

İzmir Askeri Casusluk davasına bakan mahkemenin başkanı Atilla Rahman'ın da görev yeri değiştirildi ve Torbalı'ya atandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek, HSYK Kararnamesi'yle Yargıtay üyeliğine atandı. Bu göreve aynı yerde Başsavcıvekili olarak görev yapan Harun Kodalak getirildi. İstanbul Anadolu Başsavcılığı'na ise Fehmi Tosun atandı.

ATAMALARA HSYK 1. DAİRESİ BAKIYOR

HSYK 1. Dairesi, hakim ve savcıların atama, nakil, kadro dağıtımı işlerine bakıyor.

2. Daire, hakim ve savcıların yükselme, birinci sınıfa ayrılma işleriyle; suç, disiplin soruşturma ve kovuşturması hakkında karar verip bu nedenlerle geçici yetkiyle yer değiştirme ve görevden uzaklaştırma işlerini yürütüyor. Daire ayrıca meslekte kalmaları uygun görülmeyen hakim ve savcılar hakkında karar veriyor.

3. Daire ise hakim ve savcı adaylarını mesleğe kabul etme, hakim ve savcıların görevlerini mevzuata uygun yapıp yapmadıklarını Teftiş Kurulu'na denetletme, hakim ve savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetleri inceleyip gereğini yapma, hakim ve savcılar hakkında soruşturma ve inceleme işlemleri için teklifte bulunma, göreve tekrar atanma, meslekten çekilme, görevin sona ermesi hakkında karar verme işlerine bakıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler