HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de 4 kişinin çığ altında kalması

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıkları sırada çığ altında kalan İran uyruklu 4 kişinin arama çalışmaları bugün de sonuç vermedi.

Hakkari - Şemdinli'de yurda yasa dışı yollardan giriş yaptığı belirtilen İran uyruklu Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa'nın çığ altında kaldığının belirlenmesi üzerine Şemdinli Kaymakamlığı tarafından dün başlatılan arama çalışmalarına bugün de devam edildi.

Çığın düştüğü bölgeye gönderilen 6 arama kurtarma ekibinin yanı sıra 11 belediye işçisi, çevre köylerden giden vatandaşlar ve İran'dan gelen akrabalarının da bulunduğu yaklaşık 400 kişiyle yürütülen çalışmalardan bugün de sonuç alınamadı.

Sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarda kurtarma ekipleri ve vatandaşların yoğun çalışmasına rağmen 4 kişiye ulaşılamazken, havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi.

Çığ altında kalan yakınlarının arama çalışmalarına katılmak için İran'dan gelen akrabaları, 3 günden bu yana büyük bir özveriyle yürütülen arama çalışmalarından dolayı arama kurtarma ekibi ve vatandaşlara teşekkür etti.

Çığın düştüğü bölgenin geniş bir alan olduğunu ve 1,5 kilometre alana yayıldığını belirten Tanyolu mezrası sakinlerinden Ömer Yüce, arama çalışmalarına iş makinelerinin de destek vermesi gerektiğini belirtti.

Yetkililerin bu konuda ellerinden gelen yardımı yaptığını kaydeden Yüce, kar kütlelerinin çok sert olduğunu, bunun da insan gücüyle yapılan çalışmanın aksamasına neden olduğunu aktardı.

Arama çalışmalarına sabah erken saatlerde yeniden başlanacağı belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler