HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'liler Kadıköy İskele Meydanı'nda "Barış İçin Oturma Eylemi" yaptı

HDP'liler, Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto etmek ve olayda yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

HDP'liler Kadıköy İskele Meydanı'nda "Barış İçin Oturma Eylemi" yaptı

İstanbul, (DHA) Kadıköy Rıhtım'da bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, patlamada hayatını kaybedenleri andı. Ellerinde olayda ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan eylemciler, siyah pankart açtılar. Yaklaşık 1 saat slogan atarak oturma eylemi yapan gruba, yoldan geçenler de alkışlarla destek verdi.

SEDAT PEKER'İN SÖZLERİNE TEPKİ

Eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, Sedat Peker'in Rize'de düzenlenen Teröre Lanet Mitinginde yaptığı konuşmayı da eleştirerek, şunları söyledi

“Çete liderleri bu coğrafyada 'Oluk oluk kan akacak' diyerek AKP mitingleri düzenliyor. IŞİD bu ülkede insanları Ortaçağ gericiliği için örgütlüyor ve sınırları istediği gibi kullanarak insanları toplu katliamların yaşandığı alanlara gönderiyor. Bu saldırıları bu nedenle yaşıyoruz. Bir tanesi, Kuzey Kürdistan'da insanlar hiçbir dönem olmadığı kadar barış, kardeşlik ve özgürlük istemeye başladılar. Bütün demokrasi güçleri bir araya geldiler ve bu coğrafyada yıllardır sürdürülmeye çalışılan tekçi zihniyetin karşısında durdular. 7 Haziran, Gezi olayları, işçi hareketleri ve kadın örgütlenmeleri bunun yansımasıdır.

Açıklamanın ardından, alkışlarla Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto eden grup, vatandaşları, patlamada hayatını kaybedenler için yarın düzenlenecek olan cenaze törenlerine davet etti.

Eylemin sonunda, patlamada ölenler için saygı duruşu yapıldı. Grup olaysız şekilde dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler