HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İmralı cezaevinde inşaat çalışması yok'

Adalet Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan'ın kaldığı İmralı adasındaki cezaevinde herhangi bir inşaat çalışması bulunmadığını ve ek kapasite artışının söz konusu olmadığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı, bugün bazı haberlerde yer alan "İmralı'da geçen yıldan beri sürdürülen ek cezaevi inşaatının Haziran ayında bitmesi planlanırken, Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığı iddialarıyla bazı uluslararası kuruluşlar ve Avrupa'daki bazı örgütlerce istismar konusu yapılmaması için Adalet Bakanlığıca 8 mahkumun gönderilmesini uygun bulundu.

İmralı'ya gönderilecek PKK'lı hükümlüler, Öcalan ile aynı koğuşta kalmayacak. Ancak diğer F Tipi cezaevlerinde olduğu gibi, sadece havalandırma saatleri içinde Öcalan ile sohbet edebilecekler" şeklindeki ifadeler üzerine yazılı açıklama yaptı. İmralı adasında bulunan cezaevinde herhangi bir inşaat çalışmasının olmadığının belirtildiği açıklamada, ek kapasite artışının da söz konusu olmadığı ifade edilerek, söz konusu haberdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler