HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşçi direnişinin sembolü Sudenaz melek oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilerin başlattığı eyleme destek vererek ve direnişin simgesi haline gelen lösemi hastası 9 yaşındaki Sudenaz Koku, hayatını kaybetti.

İşçi direnişinin sembolü Sudenaz melek oldu

Ailesi, yakınları ve işçilerin omuzunda taşınarak son yolculuğuna uğurlanan Sudenaz'ın tabutuna konulan gelinlik ve uçan balon, cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu.

Büyükşehir Belediyesi'nden sözleşmeleri sona erdiği gerekçesi ile işten çıkartılan bin 893 işçi, merkez Akdeniz İlçesi'nde yer alan Özgür Çocuk Parkı içerisinde kurulan eylem çadırında aylardır direnişlerini sürdürürken; direnişin sembolü haline gelen, işçilerden Serken Koku'nunAnkara'da Lösemili Çocuklar Hastanesi'nde tedavisi süren kızı Sudenaz, dün saat 12.00'de Mersin'de getirildi.

Doktorların 'Artık yapacak bir şey kalmadı' dediği Sudenaz, çok sevdiği Mersin'de şehir turu attırıldıktan sonra Hamidiye Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Yakınlarının da ziyaret ettiği Sudenaz, saat 19.20'da son nefesini verdi. Ölümünün ardından Devlet Hastanesi morguna götürülen Sudenaz'ın cenazesi, yapılan işlemlerin ardından bugün son kez baba evine getirildi.

Cenazenin gelmesi ile birlikte gözyaşlarına boğulan baba Serkan, anne Süreyya ve ağabeyi İbrahim Kokuyakınlarının desteği ile ayakta durabildi.

GELİNLİK VE UÇAN BALON İLE UĞURLANDI

Direnişin simgesi olan Sudenaz, son yolculuğuna da babasıyla birlikte işten çıkartılan işçilerin sırtında taşındı. Akbelen Şehir Mezarlığı'na getirilen Sudenaz'ın tabutuna uçan balon ve gelinlik koyulurken, cenazeye katılanlar gözyaşları içinde uçan balon ile süslenmiş tabutu taşıdı.

BİSİKLET ALAMADIM KIZIMA

Açılan mezara girerek kızının cenazesini toprağa koyan acılı baba, kızının giyemediği gelinliğini alarak kefenin üzerine serdi. İlk toprağı kendi elleri ile atan Koku, kızının mezarı başına çökerek, "Bak Özge ablan balon getirmiş sana. O kadar insan senin için mücadele etti. Sen mücadele edecektin. Sen dünyaya niye küstün kızım. Gelinliğini giydin mi kızım. Bisiklet istiyordun benden, alamadım. O bisikleti alamadığıma yanıyorum. Alacağım ama alıp başucuna koyacağım o bisikleti kızım. O bisikleti alacağım sana" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

DHA

En Çok Aranan Haberler