HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İstanbul serin hava ve sağanağın etkisine giriyor"

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da bugün mevsim normallerinin 12 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların yarından itibaren kuvvetli sağanakla 4 ila 8 derece azalacağını bildirdi.

"İstanbul serin hava ve sağanağın etkisine giriyor"

Güler, yaptığı açıklamada, İstanbul'da şubatın ılık ve yağışlı geçtiğini söyledi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İl genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin yaklaşık 5 derece üzerinde seyrettiğini anlatan Güler, yağışların ise normallerden yüzde 10 ila 45 arasında fazla gerçekleştiğini dile getirdi.Güler, mart ayının da diğer yıllara oranla oldukça sıcak başladığını ifade ederek, "Martın sıcaklık ortalaması 11 derece. Bugünse hava sıcaklığı normallerin yaklaşık 12 derece üzerinde gerçekleşti.

İstanbul genelinde hava parçalı bulutlu geçiyor. Sıcaklık da 21-26 derece arasında bulunuyor. Buna göre, kentteki en yüksek sıcaklıkları baz alırsak, Samandıra'da 26 derece, Çekmeköy'de 25 derece, Sarıyer, Kartal ve Pendik'te 24 derece, Şişli'de 23 derece, Üsküdar'da 22 derece ve Bakırköy'de 21 derece oldu" dedi.

"Yarından itibaren kuvvetli sağanak ve serin hava geliyor"

İstanbul genelinde yeni bir hava dalgasının etkili olacağını kaydeden Güler, "Yarın bölgemiz, Orta Akdeniz üzerinden gelen serin hava ve sağanağın etkisine girecek. Kentte, yarından başlayarak, hafta sonuna kadar sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak, 3 gün boyunca sağanak görülecek. Buna göre, yarın sabah saatlerinde İstanbul'da kuvvetli sağanak bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da buna bağlı olarak 4 ila 8 derece azalarak, mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek" diye konuştu. Güler, özellikle yarın ciddi yağış beklediklerini anlatarak, "Çarşamba günü İstanbul'da kuvvetli sağanak, hava sıcaklığının en düşük 9, en yüksek 16; perşembe, sağanak en düşük 8, en yüksek 13; cuma, yağmur, en düşük 8, en yüksek 15; cumartesi, çok bulutlu, en düşük 9, en yüksek 14 ve pazar ise parçalı bulutlu, en düşük 8, en yüksek 17 derece olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem ile yüksek seyreden hava sıcaklıklarının Batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar azalması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edeceği, ancak yurdun batı bölgelerinden başlayarak ülke genelinde yağışla birlikte hafta sonuna kadar azalacağı ve mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Yurdumuzun yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısının yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) akşam saatlerinde İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Muğla ile Aydın, Manisa ve İzmir'in doğusunda kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuzey Afrika üzerinden kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de, yarın (Çarşamba) Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinin azalma, görüşe mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

03.03.2016 Perşembe günü; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Perşembe günü ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya ile öğleden sonra Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin 4.3.2016 Cuma günü; doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği, ancak batı bölgelerimizin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yeni gelen yağışlı sisteminde cumartesi günü; Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olduktan sonra Pazar günü yurdu terk edeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar artmaya başlayacağı bekleniyor" denildi.

METEOROLOJİ'DEN TOZ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Afrika üzerinden, kuvvetli güney ve güneydoğulu rüzgarlarla bugün akşam ve gece saatlerde kıyı Ege'de, yarın Ege veAkdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava kalitesinin azalması, görüş mesafesinin düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de kaydedildi.

AA/İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler