HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapıkule yolunda TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’na giden uluslararası yolda uzayan TIR kuyruğu Edirne’den görünmeye başladı. Yurdun farklı illerinden...

Kapıkule yolunda TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’na giden uluslararası yolda uzayan TIR kuyruğu Edirne’den görünmeye başladı. Yurdun farklı illerinden aldığı yükü Avrupa ülkelerine götüren sürücüler Kapıkule’ye yoluna ulaştı.

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndaki yenileme çalışmaları nedeniyle kapasitenin yüzde 50’ye kadar düşürülmesi sürücüler için geçişleri çileye dönüştürdü.

Geçişlerin yavaşlamasıyla önce gümrük sahası doldu. Bunun üzeren sürücüler araçlarıyla Kapıkule yolunda beklemeye başladı. Yenilerinin de eklenmesiyle uzun yolda uzun TIR kuyruğu oluştu. Kapıkule yolunun Türkiye tarafında devam eden yol yapım çalışmaları sonucu geçişlerin tek şeride düştüğü yolun sonunda yeniden beklemeye başlayan TIR sürücülerin oluşturduğu araç kuyruğu eski gişeler denilen mevkiye kadar uzadı. Sırada saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekleyen sürücüler, yetkililerden yardım istedi.

Gaziantep’ten aldığı yükü Polonya’ya götüren Yasin Canpolat, sabah saat 09.00’da gümrük kapısı yoluna ulaştığını belirterek, Türkiye’den çıkışının iki günü bulabileceğini söyledi. Şu anda sıraya girdikleri yerin gümrüğe yaklaşık 15 kilometrelik mesafede bulunduğunu ifade eden Canpolat, saatlerce hareket ettikleri için Bulgar tarafından takometre cezası yediklerini anlattı.
Kapıkule yolunda uzun yıllardan yaşadıkları sorunların çözülmesi için yetkililere seslenen Ünal Öztürk, bu sorunları sadece sürücülerin çektiğini kaydetti.

Fahri Kazan ise gümrük yolunda yavaş ilerlemelerine rağmen takometrenin çalıştığını Bulgaristan’a ulaştıklarını ise kendilerine büyük cezaların kesildiğini dile getirdi.

Yıllarca yaşadıkları bu sorunun çözümü için TIR parkının yapılmasının şart olduğunu ifade eden Kazan, çıkış sırası verilen sürücünün parkta hem dinleneceğini hem de Bulgaristan’daki cezadan kurtulmuş olacağını açıkladı.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler