HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karda mahsur kalan güvenlik görevlisini kar timi kurtardı

Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Yuvacık'ta, karda mahsur kalan vatandaşların yardımına Büyükşehir Arama Kurtarma Timi yetişti.

Kocaeli'nin yüksek rakımlı bölgelerinden biri olan Yuvacık bölgesinde kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Yuvacık Karaaslan Tesisleri'nde görev yapan güvenlik görevlisi Hasan Özçelik, elektriklerin de kesilmesiyle tesiste mahsur kaldı. İtfaiyeyi arayarak yardım isteyen güvenlik görevlisinin imdadına Büyükşehir İtfaiyesi Arama Kurtarma Timi yetişti. 4 kişilik arama kurtarma timi 4 saat süren bir çalışmayla vatandaşı kurtardı. Greyder ve roder yardımıyla yolları açan ekipler, tesisteki güvenlik görevlisine ulaşarak kurtardı. Tesisten alınan güvenlik görevlisi sağlık kontrolünün ardından Yuvacık merkeze ulaştırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tesisin yolu açılarak ulaşım olanağı sağlandı.

Bölgede başka bir vatandaşın da yardım talebini karşılıksız bırakmayan ekipler, vatandaşın kar nedeniyle ulaşamadığı hayvanlarına ulaşmasını sağladı. Şaban Dizman adlı kişinin ahırına kadar olan yolda kar küreme çalışmaları yaparak hayvanlara ulaşan tim, bir kaç gündür yem yiyemeyen hayvanları açlıktan ölmekten kurtardı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler