HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaset görüntüleri montaj mı?

CHP'liler kaset görüntüleri 100 kez büyütülünce aynı karede eşya birleştirmesi yapıldığını, kol-bacak boyutlarının farklı olduğunu belirtti.

Kaset görüntüleri montaj mı?

CHP, Genel Başkan Deniz Baykal ile milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntüleri enine boyuna inceliyor. Bu arada, Deniz Baykal'ın konuyla ilgili saat 13.30'da bir açıklama yapacağı öğrenildi.

(Baykal'ın açıklamaları Mynet'ten canlı yayınlanacak.)

İncelemede, kareler 100 kez büyütüldü ve odada bulunan eşyalar, eşyaların yeri, kişilerin her karedeki beden ölçüleri ve duruş biçimleri masaya yatırıldı. Bu inceleme sonucunda CHP'lilerin tespitleri şöyle oldu:

[

****](https://www.mynet.com/goruntuleri-kim-cekti-110100510513 )

[

****](https://www.mynet.com/ustesinden-gelecegiz-110100510451)

[

****](https://www.mynet.com/guncel-haberler )

[

****](https://www.mynet.com/arinc-baykaldan-yalanlama-bekliyoruz-110100510522 )

Aynı görüntü içerisinde halıda ve eşyalarda farklılıklar var, devam eden görüntüler içerisinde eşyaların konumlarında da farklılık var. Aynı ortamda halı deseni görüntülerde farklı farklı. 100 kez büyütülen karelerde, eşyalardaki birleştirmeler görülüyor. Görüntü küçültülünce her şey normal gibi görünüyor.

Görüntülerin çok önceden çekildiği izlenimi vermek için 'eskitme teknolojisi' kullanılmış. Montaj olduğu anlaşılmasın diye görüntülerde 'karartma' yapılmış. Birleştirme olduğu anlaşılmasın diye görüntülerde hızlandırma yapılmış. Bazı karelerde yüzde 50 hızlandırma var.

TAM 43 YERDE YAPIŞTIRMA SAPTANDI

Bir yerde boyu 1.92 olan kişi, bir yerde 1.70 oluyor.

MONTAJSA ÇIKAR

Yeşilçam'ın eski yapım şirketlerinden Burç Filmin sahibi Fedai Öztürk, montajlanan bir görüntünün teknik olarak ortaya çıkarılabileceğini söyledi. "Üç kare birleştirilebilir" diyen Öztürk, "Montaj programları vardır. Bu programlar eklenenleri, ek yerlerini gösterir. Kaç kare yapıştırılmış ortaya çıkar. Gözün görmediğini bu makineler görür. Hatta, renk ahenklerini bile tanımlar. Bir görüntünün diğerinden farklılığını gösterir" diye konuştu.

BAYKAL SABAH YÜRÜYÜŞE ÇIKMADI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kamera şokunun ardından pazar yürüyüşlerine ara verdi. Baykal, özellikle hafta sonları sabah yürüyüşlerini ihmal etmemesiyle biliniyor. Ancak Baykal, dün sabah saatlerinde evinden çıkmadı ve artık gelenekselleştirdiği sabah yürüyüşünü yapmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler